Clijstersová přehodnocuje plány. Končit kariéru zatím nechce

- Jan Vojkůvka

Legendární belgická Kim Clijstersová, jež se po dvou ukončeních kariéry vrátila loni k tenisu, musí odložit svůj plánovaný návrat na kurty. Bývalá světová jednička se na amerických turnajích v Miami a Charlestonu nepředstaví kvůli nedostatečné připravenosti zaviněné operací kolene a proděláním covidu.

Clijstersová sice přijala divoké karty na turnaje v Miami a Charlestonu, ale v neděli oznámila, že se své účasti na těchto podnicích musí vzdát. Důvodem je to, že se necítí být zcela fit a připravena na ostré zápasy.

„V říjnu jsem podstoupila operaci pravého kolene, abych se zbavila bolestí. Všechno včetně rehabilitace proběhlo dobře, ale v lednu jsem se nakazila covidem, a i když jsem měla mírný průběh, narušilo to můj tréninkový plán,“ uvedla Clijstersová v prohlášení.

„Měla jsem sice několik týdnů intenzivní přípravy, ale stále nejsem tam, kde bych chtěla být, abych mohla hrát s těmi nejlepšími. Jsem zklamaná a frustrovaná,“ pokračovala belgická hráčka, jež ale potřetí končit kariéru ještě nehodlá. „Končit ale nehodlám. Věděla jsem, že návrat bude těžký, ale některé věci nemohu ovlivnit. Budu bojovat a uvidím, jak to dopadne,“ podotkla.

Clijstersová poprvé ukončila kariéru v roce 2007 a po mateřské dovolené se na kurty vrátila. Podruhé skončila kariéru v roce 2012 a tentokrát její pauza trvala dlouhých osm let. Loni se na kurty vrátila, ale stihla odehrát jen turnaje v Dubaji, Monterrey a na US Open. Ve všech případech vypadla v prvním kole.

V říjnu se podrobila již zmíněné operaci kolene, kvůli níž přišla nejen o závěr minulé sezony včetně Roland Garros, ale i o začátek nového ročníku.

Kdy se ovšem vrátí na kurty je nejisté. „V následujících třech až šesti měsících podstoupím nějaké léčebné procesy kvůli omezení bolestí a pak se s týmem dohodneme, co bude dál,“ dodala.