Losy WTA: Bouzková turnajovou čtyřkou. Dvě Češky hrají v Petrohradu

- Jan Vojkůvka

Celkem tři české tenistky se představí příští týden na turnajích WTA. Marie Bouzková pokračuje ve své mexické misi a po semifinále v Guadalajaře se pokusí obhájit loňské finále z Monterrey. Tereza Martincová a Kateřina Siniaková naskočí do turnaje v Petrohradu.

Marie Bouzková se prezentovala na turnaji v Guadalajaře velmi slušnými výkony. Po postupu do semifinále ovšem našla svou přemožitelku, kterou byla Španělka Sara Sorribes Tormová, jež nakonec celý turnaj vyhrála.

Tuto španělskou hráčku a svou kamarádku může potkat i v Monterrey a to ve čtvrtfinále. Před tím však musí zvládnout dva zápasy a tím prvním bude duel s Italkou Jasmine Paoliniovou.

Bouzková, která bude plnit roli čtvrté nasazené, bude v utkání favoritkou. Povede se jí vykročit pravou nohou v cestě za obhajobou loňského finále?

České hráčky budou hrát také na turnaji WTA 500 v ruském Petrohradu. Úvodní kolo odehrají hned dvě.

Tereza Martincová narazí na Švýcarku Stefanii Voegeleovou, jíž patří ve světovém žebříčku 121. místo a Češka bude v souboji s ní papírovou favoritkou. Šestadvacetiletá Tereza se pokusí navázat na své skvělé výkony z Dubaje, kde na podniku kategorie WTA 1000 dokázala projít z kvalifikace až do osmifinále.

Pokud uspěje, bude ji ve druhém kole čekat nejvýše nasazená Jekatěrina Alexandrovová.

Mírnou favoritkou by měla být i Kateřina Siniaková. Ta se sice v prvních měsících sezony trápí a vyhrála jen jeden z pěti duelů, ale v Petrohradu má příznivý los. V úvodním kole si zahraje s 92. hráčkou světa Kirsten Flipkensovou, která v součtu s minulou sezonou vyhrála 10 zápasů a 12 jich prohrála. Letos má bilanci 1-2.


Galerie