Další hvězda ze hry. Wawrinka se odhlásil ze dvou turnajů, vrátí se až na antuce

- Jan Vojkůvka

Švýcarský tenista Stan Wawrinka musel upravit svůj turnajový plán a na poslední chvíli se odhlásil z turnaje v Dubaji. Světová dvacítka se tak zařadila po bok dalších hvězd, které turnaj ve Spojených arabských emirátech vzdaly. Wawrinka kvůli únavě vynechá i turnaj v Miami.

Wawrinka se odhlášením z Dubaje zařadil po bok Rogera Federera, Andyho Murrayho, Mattea Berrettiniho, Gaela Monfilse a Nicka Kyrgiose, kteří se všichni z turnaje kategorie ATP 500 odhlásili.

Důvodem absence švýcarského veterána je únava. Po australské misi, kde odehrál čtyři zápasy, se představil v uplynulých dvou týdnech na turnajích v Rotterdamu a Dauhá. V obou případech vypadl v prvním kole.

Zajímavostí je, že Wawrinka figuroval i v losu hlavní soutěže, ale krátce po tomto losu se rozhodl svou účast vzdát.

Pětatřicetiletý tenista se odhlásil rovněž z Masters v Miami. Ukazuje to, že fyzická kondice po prodělání covidu-19, kvůli němuž na přelomu roku na několik týdnů vypadl z přípravy a dle svých slov pociťoval na přelomu roku obrovskou únavu, není vůbec ideální.

Kdy by se švýcarský tenista mohl znovu objevit na kurtech není zcela jisté. Přihlášený je na začátku dubna na antukový turnaj v Marbelle. I kdyby na tomto podniku nestartoval, tak jistotou je, že dříve než během antukové části sezony Wawrinku na kurtech neuvidíme.