Jsem v transu, užívám si to, hlásí Krejčíková. A vyhlíží boj o titul

- Michal Hladký

Barbora Krejčíková (63.) na dubajské tisícovce porazila v semifinále po setech 7:5 a 6:2 Švýcarku Jil Teichmannovou (54.) a zahraje si o svůj premiérový singlový titul na okruhu WTA. A to přesto, že v první sadě čelila dvěma setbolům. „Zítra budu chtít vyhrát, nebudu si moc připouštět, že tam proti mně stojí Muguruzaová,“ vyhlížela Krejčíková finálové klání na pozápasové tiskové konferenci.

Barbora Krejčíková prožívá podobný příběh jako před třemi lety v německém Norimberku. Tehdy z pozice hráčky třetí stovky světového žebříčku dokráčela až do finále, ve kterém nestačila na Kiki Bertensovou.

Od té doby se tak daleko na okruhu WTA už nikdy neprobojovala. To se změnilo dnes, kdy porazila Švýcarku Teichmannovou 7:5 a 6:2, díky čemuž si zajistila místenku do souboje o titul. V něm se střetne o zítřejší čtvrté odpolední hodině s Garbiňe Muguruzaovou, šestnáctou tenistkou světového žebříčku.

„Jsem v takovém transu. Užívám si, že hraji dobré zápasy s kvalitními hráčkami. Snažím se od nich hodně učit, jsou to pro mě nové zkušenosti," nechala se slyšet Krejčíková na pozápasové tiskové konferenci.

Ty nejcennější aspekty si ale osvojuje brněnská rodačka sama. Například za stavu 4:5 v prvním setu na vlastním servisu, když odvrátila hned dva setboly.

Podobně vypjatá situace nastala v závěru druhé sady. Češka vedla už 5:2 a utvořila si dva setboly, ani jeden z nich však nevyužila, dokonce nabídla soupeřce brejkbol. Krejčíková naštěstí neznervózněla a vzápětí už mohla oslavit postup do finále.

„Nebyla jsem tak klidná, jak to možná vypadalo. Snažím se to zvládat, ne vždy to jde, ale v poslední době jsem zapracovala na tom, aby se to zlepšilo,“ popsala 63. hráčka světového žebříčku, co se jí tou dobou honilo hlavou.

A prozradila, co dnes na její soupeřku platilo. „Střetly jsme se spolu vloni v Ostravě, tehdy hrála trochu jinak. Teď se snažila často měnit rytmus, hlavně na servisu. Trvalo mi delší dobu, než jsem si na to zvykla. Ve výměnách jsem ale dokázala předvídat, co bude hrát.“

Teď už tedy Krejčíkové zbývá poslední krok ke kýženému triumfu. A to proti už zmíněné Muguruzaové, bývalé světové jedničce. „Ještě jsem ji neviděla hrát. Je to skvělá hráčka, momentálně patří mezi ty nejlepší,“ pochválila svou zítřejší oponentku.

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, UAE, 1 835 490 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (63.) – Jil Belen Teichmannová (SUI, 54.) 7:5, 6:2