Bouzková opět neztratila servis, po výhře v derby si v Mexiku znovu zahraje o finále

- Filip Lefenda

Vítězná šňůra Marie Bouzkové na podniku v mexické Guadalajaře pokračuje. Nasazená dvojka vyhrála i svůj třetí zápas na turnaji, Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou porazila za hodinu a 17 minut 6:4 a 6:2. Stejně jako v osmifinále neztratila pražská rodačka za celé utkání vlastní servis a zahraje si na akci kategorie WTA 250 po dvou letech opět o finále.

Největší nepříjemnost řešila Bouzková hned v úvodu utkání. Poté, co Schmiedlová získala úvodní gem čistou hrou, musela Češka odvracet na podání brejkbol. Jak se později ukázalo, šlo o jedinou brejkovou možnost, kterou protivnici za celý zápas nabídla.

O osudu prvního dějství rozhodl pátý gem. Turnajová dvojka v něm prolomila servis Slovenky čistou hrou. Sadu poté dovedla Bouzková do vítězného konce, ve zbytku setu ztratila při vlastním podání za tři gemy jen tři míče.

Do druhého setu vstoupila Bouzková okamžitým brejkem, který posléze bez problémů potvrdila. Schmiedlová střádala v silném větru čím dál více nevynucených chyb, zatímco světová padesátka hrála konzistentně.

Bouzková byla suverénní zejména při vlastním podání, v sedmé hře pak navíc uspěla potřetí v utkání na příjmu a zápas za stavu 5:2 ukončila čistou hrou.

Stejně jako v osmifinálovém střetnutí s Rumunkou Buzarnescuovou Bouzková neztratila v duelu servis a zaslouženě postoupila do semifinále. V tom se česká kometa utká v souboji nasazených hráček s turnajovou čtyřkou Sarou Sorribesovou Tormovou ze Španělska. 71. tenistce žebříčku WTA bude moci oplatit tři roky starou porážku z kvalifikace Wimbledonu.

„Teď si trochu odpočinu a poté se připravím na další zápas. Sara je na okruhu mou nejlepší kamarádkou, takže to bude hodně zajímavé utkání,“ sdělila dvaadvacetiletá Češka v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Abierto Zapopan, Guadalajara (ženy, MEX, 235 238 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Anna Karolína Schmiedlová (SVK, 117.) – MARIE BOUZKOVÁ (50.) 4:6, 2:6