Siniaková dlouho vzdorovala Ivanovićové, po velkém boji v Madridu končí

- Jan Havlovic

Kateřina Siniaková na začátku tohoto týdne překvapila výhrou nad Francouzskou Cornetovou. O podobné překvapení se mladá Češka mohla postarat na prestižním podniku v Madridu, kde se v prvním kole střetla se Srbkou Anou Ivanovičovou. Siniaková bojovala, avšak po třísetové bitvě se nakonec raduje z postupu Ivanovićová.

Siniaková nevstoupila do utkání se světovou devatenáctkou ideálně a hned ve druhém gemu přišla o své podání. Zkušená soupeřka nabídnuté šance využila a první set ovládla v poměru 6:3. Na začátku druhé sady obě hráčky přišly o podání, nicméně důležitý moment přišel až v šesté hře. Česká tenistka se dostala k rychlému vedení 0:40 a až třetí brejkbol využila. Rodačka z Hradce Králové dotáhla set do vítězného konce a o postupujícím do dalšího kola musela rozhodnout třetí sada.

Rozhodující sada nabídla nesmírně vyrovnanou bitvu, obě hráčky si držely svá podání a vše nasvědčovalo tomu, že se utkání rozhodne ve zkrácené hře. V desáté hře třetího setu si Ivanovićová vypracovala mečbol, ten však mladá Češka dokázala odvrátit. Po této výměně následovalo celkem sedm gembolů, které měla česká hráčka k dispozici – ani jeden bohužel nevyužila. Posléze přišel druhý mečbol Ivanovićové, která zužitkovala své zkušenosti a zápas ukončila!

Siniaková sice na turnaji v Madridu končí, nicméně určitě se nemá za co stydět. Aktuálně 113. hráčka světa se dokázala prodrat přes kvalifikaci až do hlavní fáze turnaje, kde potrápila nasazenou čtrnáctku. Ivanovičová se v dalším kole střetne s Louisou Chiricovou, která se představila na začátku tohoto týdne na turnaji WTA v Praze.