Největší semifinále kariéry! Krejčíková zničila soupeřku, povolila jí jen dva gemy

- Jan Vojkůvka

Parádní zápas odehrála na turnaji v Dubaji Barbora Krejčíková. Česká hráčka ve čtvrtfinále rozdrtila Rusku Anastasii Potapovovou, kterou deklasovala 6:0, 6:2 a zahraje si na prestižním turnaji kategorie WTA 1000 největší semifinále své kariéry.

Byl to precizní výkon od Barbory Krejčíkové. Na turnaji v Dubaji prodloužila svou sérii už na čtyři výhry bez ztráty setu a do semifinále prolétla za pouhých 64 minut. Potapovovou na kurtu převyšovala ve všech ohledech, a dokonce jí udělila kanára.

„Byla jsem ráda, že jsem začala dobře, hrála jsem jeden ze svých nejlepších zápasů. Podmínky sice byly náročné, ale za hodinu jsem šla z kurtu, čímž jsem si pomohla,“ uvedla na tiskové konferenci Krejčíková. „Za sebe mám splněno, být v semifinále na tak velkém turnaji. To se mi vlastně ani nikdy nezdálo, že bych se tak vysoko mohla dostat. Pro mě je to super týden a obrovský úspěch.“

Během samotného duelu sebrala Krejčíková ruské soupeřce hned 6 ze 7 servisů. Nemuselo jí tak vůbec vadit, že v první části druhé sady sama jednou přišla o podání.

Ruska se sice snažila klást srdnatý odpor, v prvním setu přesto neudržela ani jednou podání. Krejčíková ve všech třech gemech na returnu dokázala přes shody svou sokyni udolat a vyhrála 6:0. Druhá sada měla trochu odlišný průběh, Potapovová si totiž dokázala zkraje poprvé (a naposledy) udržet servis.

Krejčíková následně získala dvě hry v řadě a poté přišla již zmíněná ztráta podání české hráčky. Byla to ovšem jediná kaňka na jinak parádním výkonu Báry, jež vzápětí vyhrála čtyři gemy za sebou a duel zakončila čistou hrou.

Pětadvacetiletá tenistka, jež v průběhu turnaje vyřadila také Marii Sakkariovou, Jelenu Ostapenkovou a Světlanu Kuzněcovovou, se v Dubaji probojovala do největšího semifinále své kariéry. „Jsem ráda, že se mi to tento týden tak sešlo a byla bych ráda, kdyby to ještě nebyla konečná,“ radovala se během tiskové konference.

Tento úspěch se výrazně projeví i v pořadí světového žebříčku, ve kterém má na dosah posun do elitní padesátky. Nejhůře bude v pondělním vydání rankingu WTA figurovat na 51. příčce. Po dlouhých letech, kdy se snažila dobýt TOP 100, si nadále vylepšuje své maximum a posouvá své limity.

„Určitě jsem vždycky věřila, že mám na stovku a strašně mě štvalo, že jsem se tam nemohla tak dlouho prokousat,“ podotkla Krejčíková. „A teď těžko říct, kde je můj limit. Myslím, že záleží, jak moc budu trénovat, jak moc budu makat a jak moc budu v hlavě otevřená dalším zlepšením, co mi trenéři a lidi okolo mě říkají,“ dodala.

O postup do finále bude Krejčíková hrát v pátek proti Jil Belen Teichmannové. Ta si v Dubaji už připsala výhru nad českou tenistkou, když jí skrečovala ve druhém kole Petra Kvitová.