Štěstí v neštěstí. Pütz se ošklivě zranil, raketa těsně minula oko

- Jan Vojkůvka

Velké štěstí v neštěstí měl německý tenista Tim Pütz během čtvrtfinálového utkání čtyřhry v katarském Dauhá. V souboji s nasazenými jedničkami Juanem-Sebastianem Cabalem a Robertem Farahem mu při returnu vypadla raketa z ruky, odrazila se od země a trefila jej držadlem do obličeje. Jen těsně přitom minula oko.

Pütz, který ve čtvrtfinále hrál se svým dánským parťákem Frederikem Nielsenem, se na začátku druhé sady snažil v těžké pozici odehrát return po servisu na téčko. Míček sice zasáhl, ale při úderu mu vypadla rakety z ruky a po odrazu od kurtu trefila Němce do levé tváře pod oko.

Na pomoc mu rychle přispěchali kolumbijští soupeři i umpirový rozhodčí Mohamed Lahyani, který mu přinesl balíček s ledem. Na tváři německého tenisty se neudělala jen podlitina, ale z rány dokonce krvácel. Problémy měl i s viděním.

„Moc dobře nevidím. Freddieho (Nielsena) vidím docela dobře, když se dívám přímo na něj, ale jak se rozhlédnu kolem, tak vidím špatně,“ popisoval přímo na kurtu své problémy při konzultaci s lékařem.

Kvůli bizarnímu zranění, které mohlo skončit skutečně velmi špatně, byl nakonec Pütz nucen čtvrtfinále skrečovat.

„Je mi to kvůli Timovi líto. Dostat ránu do oka je něco, co by nikdo z nás nechtěl a vážně doufám, že bude brzy v pořádku,“ uvedl po utkání Robert Farah, jenž spolu s Juanem-Sebastianem Cabalem prošel v Dauhá do semifinále.