V cestě za obhajobou finále chytá formu. Bouzková suverénně přejela Buzarnescuovou

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková se na turnaji v Guadalajaře dostává do velmi dobré formy. Po náročném utkání prvního kola s Irinou Baraovou si poradila v osmifinále s další rumunskou hráčkou a prolétla do čtvrtfinále. Mihaelu Buzarnescuovou porazila hladce 6:3, 6:2.

Zatímco v prvním kole se česká tenistka rvala o postup téměř dvě hodiny a v divokém souboji pětkrát přišla o podání, v osmifinále nenabídla Buzarnescuové ani jeden brejkbol a sama měla na returnu takřka smrtící úspěšnost. Využila tři ze svých čtyř příležitostí na zisk servisu soupeřky.

V prvním setu začala Bouzková zvolna, své servisy si držela přes shody, ale v druhé polovině úvodní sady začala Rumunku jasně přehrávat. V osmé hře se dostala ke dvěma brejkbolům, poprvé sebrala soupeřce podání a v další hře set dopodávala.

Druhá sada byla už ze strany Češky suverénním představením. Buzarnescuové prorazila podání hned v první hře, další brejk přidala v pátém gemu a v osmé hře čistou hrou zápas zakončila.

Bouzková tak nadále úspěšně pracuje na obhajobě svého finále z Guadalajary, do něhož dokráčela při své premiérové účasti na tomto turnaji v roce 2019.

Ve čtvrtfinále, které odehraje v noci na pátek, bude česká hráčka favoritkou v souboji se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou. Tu v jediném vzájemném utkání porazila loni na jiném mexickém turnaji v Monterrey, kde Bouzková rovněž dokráčela až do finále.

Abierto Zapopan, Guadalajara (ženy, MEX, 235 238 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Mihaela Buzarnescuová (ROU, 136.) – MARIE BOUZKOVÁ (50.) 3:6, 2:6