VIDEO: Podání spodem odstartovalo hádku. Nemáš respekt, vyčítali si navzájem aktéři

- Filip Lefenda

Nezvyklou tečku mělo střetnutí úvodního kola turnaje ATP v katarském Dauhá, v němž se střetli Alexander Bublik z Kazachstánu a Ramkumar Ramanathan z Indie. Prvně jmenovaný favorit zakončil utkání podáním spodem, což se poraženému protivníkovi pochopitelně nelíbilo. A nejen to.

Třiadvacetiletý Bublik vedl při vlastním servisu 6:4, 5:2 a 40:0, když se rozhodl zkusit při mečbolu nezvyklé podání spodem. Právě tento úder bývá často označován jako nesportovní. A radost z něj neměl ani o tři roky starší Ramanathan.

Ten sice krátký balon stačil doběhnout, returnoval jej ale po nízkém odskoku forhendovým čopem za základní čáru. Indický kvalifikant se následně vyvaroval tradičního pozdravu na síti a místo toho soupeři vyčinil. Bublik měl ale pro svou „koncovku“ dobré zdůvodnění, stejně jako pro gesto, kterým v průběhu klání Ramanathanovi naznačil, aby byl zticha.

„Já že nemám respekt k soupeři? Na rozdíl od tebe hlasitě neslavím každou tvou chybu!“ reagoval Bublik na Indovy poznámky.

„Jestli chceš být respektován, tak prosím respektuj i ty mě a všechny ostatní hráče. Viděl jsem tvé zápasy a takto se nechováš poprvé,“ pokračoval Bublik, majitel šesti challengerových trofejí.

„Respekt k soupeřům schází tobě, ne mně,“ oponoval Ramanathan.

„Neudělal si to dnes poprvé a moc dobře to víš,“ oponoval dále během balení raket Bublik.

K incidentu se pak rodák z ruské Gatčiny vrátil ještě během rozhovoru přímo na kurtu. „Nebylo to ani tak o tom podání spodem. Nelíbilo se mi, jak řval po mých chybách. Naznačil jsem mu na dálku gestem, že má být zticha a to ho pobouřilo,“ dodal na vysvětlenou Bublik.