Byla to cesta, kterou jsem si neužívala naplno. Starší ze sester Ósakaových ukončila kariéru

- Michal Hladký

Zatímco její sestra ovládla Australian Open, čtyřiadvacetiletá Mari Ósakaová řešila zcela odlišné problémy. O rok starší ze sourozeneckého dua dnes oznámila, že ukončila svou aktivní tenisovou kariéru. „Byla to cesta, kterou jsem si neužívala naplno,“ nechala se slyšet.

„Končím se svou tenisovou kariérou. Jsem vděčná za všechny vzpomínky a podporu, kterou jsem dostávala. Chci se posunout, těším se na své budoucí projekty,“ rozloučila se s hráčskou profesí Mari Ósakaová prostřednictvím sociálních sítí.

Mari se v žebříčku nejvýše vyšplhala na 280. pozici, přičemž teď jí náleží 340. Nicméně ne vždy to vypadalo tak, že její pouť tenisovým světem bude zakryta stínem v podobě její mladší sestry.

„Než mi bylo patnáct, pokaždé mi nadělila kanára,“ prozradila před dvěma lety deníku New York Times Naomi, vítězka čtyř grandslamů.

Jenže Mari souzeno nebylo. A to přesto, že popularita její sestry jí občas vypomohla. Například v roce 2019 obdržela coby hráčka čtvrté stovky světového rankingu divokou kartu od pořadatelů Miami Open.

Tehdy nestačila po setech 2:6 a 4:6 na Američanku Osuigweovou. Ale tenhle turnaj byl spíše výjimkou, jinak se Mari Ósakaová výhradně pohybovala na okruhu ITF.

Ani na těchto podnicích nižších kategorií to ale žádná sláva z její strany nebyla. Ano, 280. pozice ukazuje jistý potenciál, jenomže Japonka během své kariéry nevyhrála ani jeden titul. A to jak v singlu, tak v deblu.

Zajímavostí je, že Ósakaová si připsala jednu z největších životních výher proti Češce, přesněji Marii Bouzkové. Současnou padesátou tenistku žebříčku porazila na turnaji ITF v americkém Nashvillu po setech 2:6, 7:5 a 6:3.

Tehdy její jízda skončila až v semifinále. O pět let později ukončila starší ze sester Ósakaových jednu svou životní etapu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mari Osaka (@mari.osaka)