Kvitová úvodní zápas v Dubaji skrečovala. Budu se snažit, abych byla na Miami připravena, slíbila

- Michal Hladký

Petra Kvitová (10.) na svůj triumf z minulého týdne nenaváže. Utkání druhého kola turnaje WTA 1000 v Dubaji proti Švýcarce Teichmannové (54.) skrečovala za stavu 2:6 a 4:3. Na vině je zranění přitahovače na pravé noze.

Česká tenistka už v prvním setu nepůsobila nejlepším dojmem. Za stavu 4:1 ve prospěch Teichmannové si vyžádala ošetření, nicméně nic nenapovídalo tomu, že by nebyla schopna dále pokračovat.

A to potvrzoval i začátek druhé sady. Petra Kvitová se dostala do vedení 3:1 a držela se stále v zápase. Jenže to se už ozývalo zranění, kvůli kterému musela za stavu 4:3 duel druhého kola skrečovat.

„Od semifinále turnaje v Dauhá jsem cítila svůj přitahovač na pravé noze. Ve druhém setu se to lehce zhoršilo, nemohla jsem se pohybovat tak, jak jsem chtěla. Dál jsem radši tu nohu nenamáhala, aby to s ní nedopadlo ještě hůř,“ popsala jednatřicetiletá tenistka důvod jejího rozhodnutí.

A neskrývala smutek. „Je mi líto, že jsem vás tímhle koncem zklamala. Budu se snažit, abych byla na turnaj v Miami co nejlépe připravena,“ vyhlíží podnik, který odstartuje 22. března. 

Teichmannová se tedy může těšit na osmifinále. Hráčka, jež v Dubaji hraje hlavní soutěž vůbec poprvé v kariéře, nastoupí proti lepší tenistce ze dvojice Džabúrová (31.), Rybakinová (23.).