Cenný skalp v Dubaji! Krejčíková si vyšlápla na Sakkariovou

- Jan Vojkůvka

Jeden z nejcennějších skalpů kariéry si připsala v úvodním kole turnaje WTA v Dubaji Barbora Krejčíková. Česká tenistka vstoupila do hlavní soutěže výhrou nad 25. hráčkou světa Marií Sakkariovou, kterou porazila ve dvou setech 6:2, 7:6(4).

Výraznou favoritkou zápasu byla řecká tenistka. Jenže jak se ukázalo na kurtu, Sakkariová nevstoupila do zápasu v úplně nejlepším herním rozpoložení. A Krejčíková předváděla pěkný tenis, kterým dokázala svou soupeřku dostávat pod tlak a nutit k chybám.

Zejména první set byl z pohledu české hráčky zahraný parádně. Krejčíková se rychle dostala do vedení 4:0 a úvodní sadu následně doservírovala. Při svém podání přitom prohrála jen 3 fiftýny a Sakkariové nedala vůbec žádnou šanci.

Vstup do druhé sady byl podobný. Krejčíková hned v první hře prorazila Sakkariové servis a svůj brejk potvrdila čistou hrou. Pak ale ve třetím gemu nevyužila dva brejkboly a místo definitivního zlomení odporu soupeřky ještě dala Řekyni naději na zvrat. A té se Sakkariová chytila.

V koncovce druhé sady totiž bylo k vidění velké drama, během něhož Krejčíková nedopodávala vedení 5:3 a neudržela ani výhodu brejku za stavu 6:5. Sakkariová dokonce odvrátila mečbol a vynutila si tiebreak. Ve zkrácené hře se však Sakkariová znovu nemohla spolehnout na servis, Krejčíková na returnu získávala důležité body a soupeřku nakonec přehrála 7:4.

Pro Krejčíkovou se jedná v této sezoně už o druhý skalp hráčky z elitní třicítky žebříčku. Na únorovém Grampians Trophy porazila ve třech setech Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

Pětadvacetiletá Češka si ve druhém kole zahraje s vítězkou zápasu mezi Jelenou Ostapenkovou a Patricií Marií Tigovou.