Los ATP 250 v Dauhá: Federer se vrací na okruh, do akce půjde také kometa Karacev

- Michal Hladký

Roger Federer (5.) se příští týden představí na turnaji ATP Tour 250 v Dauhá, kde se po více než roční pauze vrátí na okruh. Devětatřicetiletý švýcarský tenista, plnící roli nasazené dvojky, bude mít v prvním kole volný los. Kromě fenomenálního Švýcara patří k největším favoritům turnaje Dominic Thiem (4.) a Andrej Rubljov (8.), počítat se musí také s trojnásobným grandslamovým šampionem Stanem Wawrinkou (20.) či Aslanem Karacevem (44.).

Nasazenou jedničkou na turnaji ATP Tour 250 v Dauhá bude Rakušan Dominic Thiem. Ten se naposledy představil na Australian Open, kde trochu nečekaně vypadl už v osmifinále. Čtvrtý hráč světového rankingu disponuje v prvním kole volným losem, poté ho ale nečeká nic jednoduchého.

Následně by totiž měl narazit na kometu letošní sezony – Rusa Aslana Karaceva (44.). Ten si v roli divoké karty nemohl přát lepší začátek, nastoupí totiž proti další volbě pořadatelů, domácímu Mubaraku Šannanu Zajidovi, tedy pětadvacetiletému tenistovi, kterého bychom jen marně hledali na žebříčku ATP.

Velký otazník stojí nad Rogerem Federerem (5.). Švýcar se naposledy na okruhu objevil vloni, a to na australském grandslamu. Nicméně v Dauhá se mu tradičně daří, vždyť tam uhrál v kariéře tři tituly a je rekordmanem tamního podniku.

Nasazená dvojka má v prvním kole volný los, ve druhé rundě se pak střetne s Britem Danielem Evansem (28.), nebo Francouzem Jérémym Chardym (64.).

Vítěz minulého ročníku, Andrej Rubljov (8.), patří i letos k největším favoritům. Ve druhém kole se střetne s vítězem utkání mezi Francouzem Richardem Gasquetem (49.) a jedním z kvalifikantů.

Tímhle ovšem výčet hvězd podniku s dotací 890 tisíc amerických dolarů zdaleka nekončí. V pavouku turnaje figurují takoví hráči jako třeba Denis Shapovalov (11.), Roberto Bautista Agut (13.) nebo trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka (20.).

Jak už bylo zmíněno, se třemi tituly je v Dauhá historicky nejúspěšnějším hráčem Roger Federer. V seznamu vítězů turnaje hraném na tvrdém povrchu ale najdeme taktéž české zastoupení, přesněji v letech 1996 a 1998 tam triumfoval Petr Korda. A finále si tam zahráli Bohdan Ulihrach a Tomáš Berdych.

Kompletní los dvouhry naleznete v galerii níže.


Galerie