Los WTA 1000 v Dubaji: V hlavní soutěži se představí nejméně šest Češek včetně Vondroušové

- Marek Bartošík

V pavouku dvouhry na podniku kategorie WTA 1000 v Dubaji (7.–13. března) nalezneme hned šest českých tenistek. Karolína Plíšková bude turnajovou dvojkou. Petra Kvitová, kterou v sobotu čeká ještě finále v Dauhá, je nasazenou čtyřkou. Poprvé od Australian Open se představí také Markéta Vondroušová, jež je nasazena jako číslo dvanáct. Do kvalifikace tentokrát na rozdíl od Dauhá nemusely Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková ani Kristýna Plíšková.

Někdejší světová jednička Karolína Plíšková (6.) bude plnit v Dubaji stejně jako v Dauhá roli druhé nasazené. Čtvrtfinalistka z Kataru má v prvním kole volný los, posléze ji vyzve vítězka utkání mezi Bernardou Peraovou (65.) a Anastasijí Sevastovovou (55.).

Petra Kvitová (10.), jež dnes nastoupí do finále v Dauhá, má také nejprve volný los. Ve druhé rundě narazí na lepší z dvojice Paula Badosaová (73.), Jil Teichmannová (54.).

Ve stejné čtvrtině pavouka jako Kvitová se nacházejí ještě Markéta Vondroušová (20.), Kateřina Siniaková (68.) a Kristýna Plíšková (75.). Zatímco Siniaková změří síly s Ons Džabúrovou (31.), Plíšková i Vondroušová narazí na dosud neznámou kvalifikantku (v nedělním finále kvalifikace si z Češek zahraje Tereza Martincová).

Velmi těžkou soupeřku pro úvodní kolo vyfasovala Barbora Krejčíková (63.), která zkusí vyzrát na turnajovou šestnáctku Marii Sakkariovou (25.).

Na vítězku prestižního dubajského turnaje čeká odměna 900 bodů do žebříčku WTA a více než 220 tisíc dolarů. Obhájkyně titulu Simona Halepová letos chybí kvůli zranění (bolest v dolní části zad), pozici nasazené jedničky tak obsadila světová pětka Elina Svitolinová. K hlavním favoritkám budou dále patřit mimo jiné Aryna Sabalenková (7.) a Iga Šwiateková (15.).

Kompletní los dvouhry naleznete v galerii níže.


Galerie