VIDEO: To je přivítání! Takový přílet do Mexika Bouzková určitě nečekala

- Michal Hladký

Marie Bouzkové si v Mexiku váží. Při jejím příletu do středoamerické země ji přivítal soubor hrající Mariachi, tedy tradiční mexickou folkovou muziku. A jak lze usoudit z výrazu usměvavé Češky, tak překvapení to bylo jednoznačně příjemné.

Marie Bouzková asi nenajde mnoho dalších míst, kam by se vracela raději. Česká tenistka v minulosti dosáhla v Mexiku fantastických výsledků, na které bude chtít jistě navázat i tentokrát.

Na podniku v Guadalajaru, který osmého března odstartuje mexické miniturné, uhrála česká sympaťačka předloni finále, ve kterém ji zastavila až Ruska Veronika Kuděrmetovová.

A právě po příletu do této destinace ji pořadatelé příjemně překvapili. Na letištním terminálu ji uvítal hudební soubor hrající Mariachi, tradiční mexickou muziku. „Úžasné! Moc děkuji, už teď se cítím jako doma,“ napsala Bouzková k příspěvku na Twitteru.

Po turnaji v Guadalajaře čeká Bouzkovou měření sil v Monterrey a i na něj má pražská rodačka skvělé vzpomínky. Vloni tam padesátá hráčka světového žebříčku taktéž dokráčela až do finále, v tomto případě ji ale připravila o titul Ukrajinka Elina Svitolinová.

Dvaadvacetiletá Češka ještě nikdy nevyhrála singlový turnaj na okruhu WTA. Možná to bude právě v oblíbeném Mexiku, kde se jí to podaří. Vždyť pár týdnů zpět se v Austrálii probojovala až do finále Phillip Island Trophy, a tak o současné formě Bouzkové nemůže být pochyb.