Halepová vzdala i další turnaj. Necítím se stoprocentní, přiznala

- Jan Vojkůvka

Světová trojka Simona Halepová, která se odhlásila už tento týden z turnaje v Dauhá, nebude obhajovat titul na podniku WTA v Dubaji. Rumunská tenistka se rozhodla nic neriskovat a kvůli bolestem zad si naordinovala delší přestávku.

Devětadvacetiletá Halepová, která v minulé sezoně ve finále v Dubaji zdolala ve třech setech Kazašku Jelenu Rybakinovou, tak nadále od svého vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open hrát nebude. Původně měla hrát už v Dauhá, ale tento turnaj rovněž kvůli zdravotním problémům vzdala.

„Bohužel se necítím stoprocentní a nadále mám problémy ve spodní části zad. Proto jsem se rozhodla odhlásit z turnaje v Dubaji,“ řekla Rumunka, jež na místním turnaji vyhrála také v roce 2015.

„Jsem zklamaná z toho, že nebudu moci v Dubaji obhajovat svůj loňský titul. Na minulý ročník mám skvělé vzpomínky i díky tomu, že se jednalo o můj dvacátý titul na okruhu WTA, navíc po některých opravdu těžkých zápasech,“ připomněla závěrem svou cestu za triumfem, během níž absolvovala hned tři třísetové bitvy a ve finále Rybakinovou zdolala až v tiebreaku třetího setu (7:5).

Halepová svým odhlášením z Dubaje napodobila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, která se z tohoto turnaje odhlásila už dříve kvůli zranění nohy.

Letošní Dubai Duty Free Tennis Championships se bude hrát od 7. do 13. března.