Bývalá světová jednička naváže na svůj comeback v Americe. Divokou kartu obdržela hned na dva turnaje

- Jan Vojkůvka

Od roku 2012 tenis nehrála. Na kurty se vrátila loni po osmi letech, ale i vinou pandemie koronaviru stihla odehrát jen tři turnaje a znovu se na půl roku vytratila z dvorců. Navázat na svůj comeback se Kim Clijstersová pokusí na turnaji v Miami, kam přijala ve středu divokou kartu. Pozvánku obdržela i na následující turnaj v Charlestonu.

Když se po dlouhých osmi letech objevila Kim Clijstersová loni v Dubaji na kurtu, její návrat úspěch neslavil. Byť pořádně prohnala Garbine Muguruzaovou, už v prvním kole se loučila. Stejně dopadla i v Monterrey a na podzim na US Open.

Vinou pandemie koronaviru a přerušené sezony víc turnajů nestihla. Od září loňského roku se na kurtech nepředstavila a vynechala i turnaje v Austrálii, když neobdržela divokou kartu na Australian Open a ani do kvalifikace.

Šanci na další restart své třetí kariéry (původně ukončila kariéru už v roce 2007, na kurty se vrátila o dva roky později, než v roce 2012 ohlásila druhý konec, pozn. redakce) dostane na velkém turnaji v Miami. Zdejší prostředí velmi dobře zná, ostatně tu triumfovala v letech 2005 a 2010.

„Jsme nadšení, že se Kim vrátí do Miami,“ uvedl turnajový ředitel Miami Open, které se bude hrát od 22. března, James Blake. „Je to fantastická hráčka a ještě lepší jako člověk. Navíc se vám nestane každý den, že dostanete příležitost vidět na turnaji takové úrovně někoho, kdo byl uveden do Síně slávy,“ dodal.

Čtyřnásobná grandslamová vítězka a držitelka 41 titulů na okruhu WTA se kromě Miami představí i na antuce v Charlestonu, kde se bude hrát od 5. dubna. I sem totiž obdržela od pořadatelů divokou kartu.