Těžký vstup do Dauhá. Plíšková po třísetové bitvě prošla do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Náročný vstup do turnaje WTA v Dauhá má za sebou Karolína Plíšková. Světová šestka ve večerním utkání udolala nebezpečnou Tunisanku Ons Džabúrovou po setech 6:4, 4:6, 7:5. Česká tenistka v utkání zvládla i dramatickou koncovku třetí sady, v níž sice přišla o vedení 5:2, ale ve dvanácté hře dokázala na returnu strhnout vítězství na svou stranu.

Nasazená dvojka, jež měla v úvodním kole volný los, v osmifinále strávila na kurtu dlouhých 133 minut, než mohla vítězně zatnout pěst a oslavit postup do čtvrtfinále. Duel přitom mohl být rozhodnut o poznání dřív, jenže Džabúrová prokázala své nesporné kvality a přinutila Plíškovou odehrát velmi těžký zápas.

Už v prvním setu Plíšková přišla o vedení 3:1 a v sedmé hře dokonce čelila dvěma brejkbolům. Hrozbu však odvrátila a v desáté hře se prosadila na returnu, čímž se jí povedlo proměnit i setbol.

Ve druhé sadě se Plíšková prokousala do vedení 3:0, jenže Džabúrová se znovu dokázala vrátit do hry a tentokrát dokonce ziskem pěti gemů v řadě zcela otočila průběh setu. Následně si Tunisanka vynutila rozhodující sadu.

Rozhodující set přitom nabídl znovu podobný obrázek jako předchozí dějství zápasu. Plíšková tentokrát vybojovala vedení 5:2, v osmé hře si dokonce na returnu vypracovala mečbol, ale duel v tu chvíli ještě k vítězství nedotáhla. Džabúrové se totiž povedlo srovnat na 5:5 a boj o postup pořádně zdramatizovala.

Plíšková ovšem v jedenácté hře čistou hrou podržela klíčový servis a v dalším gemu na returnu dostala svou soupeřku pod tlak. Výsledkem toho bylo vypracování druhého mečbolu v utkání, který už česká hráčka využila.

O postup do semifinále si světová šestka zahraje ve čtvrtek s Američankou Jessicou Pegulaovou, jež v Dauhá prošla náročnou kvalifikací a připsala si na tomto turnaji při cestě do čtvrtfinále už pět výher.