Smůla talentované Američanky pokračuje. Při pádu si poranila kotník, v Dauhá tak nenastoupí

- Marek Bartošík

Amanda Anisimovová zatím platí za velkou smolařku letošní sezóny. Devatenáctiletá Američanka s ruskými kořeny zmeškala úvodní turnaje roku včetně Australian Open kvůli covidu. A když už se měla konečně objevit na silně obsazeném turnaji v Dauhá, zastavilo ji zranění kotníku.

„Je pro mě těžké sdílet tuhle zprávu, ale před několika dny jsem spadla a poranila si kotník. Byla to nehoda, která nesouvisí s tenisem,“ napsala devatenáctiletá Anisimovová na svůj twitterový účet.

„Naštěstí to není nic vážného. Mrzí mě, že zmeškám další turnaj. Začátek roku nebyl lehký, nicméně už se nemůžu dočkat návratu na kurty,“ doplnila tenistka, jež se chce zúčastnit nadcházející akce kategorie WTA 1000 v Dubaji (od 7. března).

Senzační semifinalistka Roland Garros 2019 už letos jedno utkání odehrála, když v polovině února na turnaji ITF v Orlandu porazila ve třech setech svou krajanku Robin Montgomeryovou. Do dalšího kola už ale Anisimovová nenastoupila.

Aktuální světová dvaatřicítka získala ve své dosavadní kariéře jeden titul na okruhu WTA (Bogotá 2019). Na předloňském Roland Garros coby sedmnáctiletá hráčka vyřadila obhájkyni titulu Simonu Halepovou. Její jízdu zastavila až ve vyrovnaném semifinále pozdější šampionka Ashleigh Bartyová.