Vrací se do formy? Nišikori si po více než pěti měsících připsal výhru

- Marek Bartošík

Kei Nišikori (45.) si v úvodním kole halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu poradil s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (19.) po setech 7:6(4) a 6:1. Pro jednatřicetiletého japonského tenistu se jedná o první výhru od konce loňského září, kdy na Roland Garros udolal Daniela Evanse. Svou letošní bilanci vylepšil na jedno vítězství a tři porážky.

Po loňské sezóně hrůzy a nepovedeném začátku nového roku se Kei Nišikori konečně může také jednou zaradovat.

Někdejší čtvrtý hráč světa na silně obsazené „pětistovce“ v Rotterdamu zvítězil po více než dvou letech nad členem top 20 Félixem Augerem-Aliassimem, jehož hlavně v pozdější fázi duelu omezovaly zdravotní potíže.

Majitel dvanácti turnajových vavřínů podal nehledě na soupeřovy problémy velmi slušný výkon, blýskl se dokonce parádním vítězným úderem přímo z returnu. Při vlastním podání byl velmi jistý. Svého protivníka pustil k jedinému brejkbolu, který navíc odvrátil.

Japonský tenista tak dal zapomenout na mizerné období, kdy od začátku loňského září vyhrál i vinou zdravotních potíží a prodělaného covidu pouze dva z devíti zápasů.

Na tohle nebyl Nišikori, nejednou útočící na metu čtyřiceti výher v sezóně, rozhodně zvyklý.

Nyní se může předloňský semifinalista rotterdamského podniku těšit na osmifinále, v němž se utká s vítězem australského derby mezi Alexem de Minaurem (23.) a Johnem Millmanem (39.). Jestliže zvládne i další výzvu, pak může pomýšlet na případné čtvrtfinálové střetnutí s nejvýše nasazeným Daniilem Medveděvem (3.).