Citelná ztráta pro Dubaj. Světová jednička se kvůli zranění odhlásila

- Marek Bartošík

Světová jednička Ashleigh Bartyová se kvůli přetrvávajícímu zranění levé nohy odhlásila z nadcházejícího turnaje kategorie WTA 1000 v Dubaji (7.–13. března). „Doufám, že se tam vrátím příští rok,“ uvedla v oficiálním prohlášení Bartyová, která se už dříve omluvila také z právě konaného podniku WTA 500 v Dauhá.

Ashleigh Bartyová prožívá nepříliš šťastné období. Čtyřiadvacetiletá Australanka se naposledy představila v Adelaide, kde v osmifinále podlehla Danielle Collinsové. Ještě předtím měla velmi dobře našlápnuto ke skvělému výsledku z Australian Open, ve čtvrtfinále však neudržela vedení proti Karolíně Muchové.

Nyní se namísto účasti na dvou prestižních turnajích na Blízkém východě (Dauhá, Dubaj) snaží dát své tělo do pořádku, aby mohla opět útočit na mety nejvyšší.

Šampionka předloňského Roland Garros by se na okruh ráda vrátila v Miami, kde se bude hrát od 23. března. Když se v roce 2019 soutěžilo na Floridě dosud naposledy, trofej si odvezla právě Bartyová.

Přestože Australanka může několik týdnů pouze přihlížet, jak se vede jejím rivalkám, o pozici světové jedničky se bát nemusí. Aktuálně má na kontě 9186 bodů, přičemž druhá Naomi Ósakaová je na metě 7835 bodů. Třiadvacetiletá japonská hvězda, která ovládla nedávné Australian Open, navíc stejně jako Bartyová vynechává turnaje na Blízkém východě.

Z elitní desítky žebříčku WTA nefigurují v dubajské startovní listině ani Sofia Keninová (4.), Serena Williamsová (7.) a Bianca Andreescuová (9.). Naopak mezi přihlášenými aktuálně nalezneme Simonu Halepovou (3.), Elinu Svitolinovou (5.), Karolínu Plíškovou (6.), Arynu Sabalenkovou (8.) či Petru Kvitovou (10.).