Thiem je desátým nejvíce vydělávajícím tenistou historie. Na nejlepší ztrácí přes 100 milionů

- Jan Vojkůvka

Další úspěch, který jen dokládá jeho kvality, zaznamenal Rakušan Dominic Thiem. Sedmadvacetiletý tenista se stal desátým nejvíce vydělávajícím hráčem bílého sportu v historii. Během kariéry na prize money získal přes 28 milionů dolarů.

Šampion US Open a vítěz celkem 17 turnajů na okruhu ATP dokázal na prize money vydělat celkem 28 532 061 dolarů. To jej dostalo do desítky nejúspěšnějších tenistů historie, co se vydělaných peněz na turnajích týče.

Tento milník je u světové čtyřky dalším potvrzením obrovských kvalit, které bezesporu má. Od těch nejlepších, mezi nimiž jsou stále hrající superhvězdy tenisu, jej však nadále dělí obrovská propast.

Pomyslný žebříček nejvíce vydělávajících tenistů na prize money totiž vede světová jednička Novak Djokovič, který si během kariéry vydělal 147 751 252 dolarů. Na druhém místě figuruje Roger Federer s výdělkem 129 946 683 dolarů. Oproti Djokovičovi má však Federer obrovské příjmy z reklam, které se však v tomto žebříčku, jenž se týká pouze prize money, nezapočítávají.

Za Federerem pak těsně zaostává Rafael Nadal. Španěl, jenž se dělí se Švýcarem o rekord v počtu 20 vybojovaných grandslamových titulů, během kariéry na turnajích vydělal 123 843 596 dolarů.

Za Nadalem je obrovská propast, jelikož v pořadí čtvrtý Andy Murray doposud na prize money získal 61 802 688 dolarů. Pátý je pak Pete Sampras s výdělky v hodnotě 43 280 489 dolarů. A šestý je Stan Wawrinka, jenž na turnajích vydělal 34 743 203 dolarů.

Tyto mety má Thiem v současné chvíli na dosah, pokud v následujících letech potvrdí svou pozici jednoho z nejlepších hráčů světa.