Martincová kvalifikací v Lyonu prošla suverénně. Zahraje si první hlavní soutěž v sezoně

- Jan Vojkůvka

Úspěšnou kvalifikaci ve francouzském Lyonu má za sebou Tereza Martincová, která prošla poprvé v této sezoně do hlavní soutěže na okruhu WTA. Česká tenistka v nedělním klání navázala na svou sobotní suverénní výhru z úvodního kola a Japonku Juki Natoovou porazila 6:2, 6:3.

Dominantní byla Martincová už v sobotu. To se jí povedlo potvrdit roli kvalifikační jedničky v souboji s Margot Yerolymosovou. Domácí divokou kartu deklasovala 6:2, 6:1.

Zaváhání nepřipustila ani v nedělním finálovém kole. Soupeřce dovolila za celý zápas tři brejkboly, které s přehledem odvrátila a jinak předvedla suverénní výkon.

V prvním setu vyhrála od stavu 2:2 čtyři hry v řadě a stejný průběh měla i sada druhá. V ní se Martincová rovněž za stavu 2:2 nakopla k drtivému závěru, vyhrála čtyři gemy v řadě a zároveň odvrátila zmíněné tři brejkboly soupeřky v sedmé hře.

Česká tenistka se do hlavní soutěže na okruhu WTA probojovala poprvé v sezoně. Letos prozatím absolvovala jen kvalifikaci Australian Open, v níž vypadla ve druhém kole a posléze odehrála dva turnaje na okruhu ITF. V Andrezieux-Boutheonu prohrála v osmifinále a před dvěma týdny v Grenoblu prošla do čtvrtfinále.

V úvodním kole hlavní soutěže vyzve Martincová další kvalifikantku Giulii Gatto-Monticoneovou, až 170. hráčku světa.