Bývalá wimbledonská šampionka je v katarské nemocnici s koronavirem

- Jan Vojkůvka

Trenérka španělské tenistky Garbine Muguruzaové a bývalá wimbledonská šampionka, Conchita Martinezová, byla po příletu do Dauhá pozitivně testována na covid-19 a byla umístěna do karantény v místní nemocnici. Podle informací má Španělka prozatím pouze mírné příznaky nemoci.

Osmačtyřicetiletá Martinezová se vydala do Dauhá, kde měla doprovázet svou svěřenkyni Garbine Muguruzaovou na dalším turnaji WTA, který začíná už v pondělí. Její plány však zhatil pozitivní test na covid-19, kterému se podrobila po příletu.

Španělku v Kataru okamžitě umístili do nemocnice, kde absolvuje karanténu. Naštěstí pociťuje jen mírné příznaky onemocnění.

„Doufám, že brzy budu schopná pokračovat v cestě s Garbine po turnajích na Blízkém východě,“ uvedla Martinezová na Twitteru. „V tuto chvíli jsem s ní v kontaktu za pomoci videokonferencí,“ dodala.

Muguruzaová, jež se v Dauhá musí obejít bez přímého kontaktu se svou trenérkou, v karanténě neskončila a může do turnaje v Dauhá nastoupit. Její test na covid byl negativní a podle všeho ani s Martinezovou necestovala stejným letadlem.

Martinezová, jež v letech 2018 a 2019 trénovala Karolínu Plíškovou a s Muguruzaovou začala spolupracovat na plný úvazek v roce 2020 (byť ji krátkodobě trénovala i v roce 2017, kdy si Muguruzaová dokráčela pro titul z Wimbledonu), během kariéry vybojovala 33 titulů ve dvouhře. Na trofej z All England Clubu dosáhla v roce 1994.