WTA Dauhá: Do kvalifikace naskočí hned pět Češek

- Marek Bartošík

Kvalifikace turnaje WTA 500 v Dauhá má celkem dvaatřicet účastnic, z toho pět Češek. Zatímco Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková se vešly mezi osm nasazených, Jesika Malečková a Lucie Hradecká se pokusí zaskočit favorizovanější soupeřky. Tříkolová kvalifikace, začínající v sobotu 27. února, nabízí pouze čtyři vstupenky do hlavní soutěže.

Barbora Krejčíková (63.) bude v kvalifikaci „pětistovky“ v Dauhá plnit roli nasazené čtyřky. Pětadvacetiletou Češku, jež si na Australian Open připsala titul ze smíšené čtyřhry, čeká na úvod Martina Trevisanová (90.). Pokud potvrdí dobrou formu a vyhraje, nastoupí proti vítězce duelu mezi Španělkou Cristinou Bucsaovou (166.) a Italkou Martinou Caregarovou (300.).

Jestliže Krejčíková zvládne také druhé utkání, pak může v přímém souboji o postup do hlavní soutěže vyzvat krajanku Kristýnu Plíškovou (75.). První soupeřkou této české tenistky bude chorvatská deblová specialistka Darija Juraková (1260.).

V případném druhém kvalifikačním kole si Plíšková zahraje buď s Číňankou Lin Ču (98.), nebo další Češkou Jesikou Malečkovou (297.).

Kateřina Siniaková (68.) se popere o místenku v hlavní soutěži v „nečeské“ sekci pavouka. Pátá nasazená začne proti nepříjemné Rumunce Monice Niculescuové (147.). Patrně největším oříškem pro čtyřiadvacetiletou Češku na cestě kvalifikací by byla v potenciálním závěrečném kole Němka Laura Siegemundová (54.), plnící roli nasazené dvojky.

V akci bude také Lucie Hradecká (427.). Zkušená Češka, specializující se hlavně na čtyřhru, na úvod změří síly se Švédkou Mirjam Björklundovou (320.). Hradecká je ve stejné části pavouka s nejvýše nasazenou Jessicou Pegulaovou (43.).

Kompletní rozlosování kvalifikace naleznete v galerii níže.


Galerie