Skvělá Nosková! Ve čtvrtfinále pokořila členku třetí stovky světa

- Jan Vojkůvka

Další cenný skalp si v egyptském Šarm aš-Šajchu připsala teprve šestnáctiletá Linda Nosková. Česká tenistka ve čtvrtfinále turnaje ITF porazila nasazenou jedničku a členku třetí stovky světa Ajano Šimizuovou, kterou přehrála ve dvou setech 7:5, 7:6(2). Ve druhé sadě přitom předvedla velký obrat.

Nosková předvedla podobný čtvrtfinálový majstrštyk v Šarm aš-Šajchu jako minulý týden, kdy si rovněž poradila s turnajovou jedničkou a členkou třetí stovky světa. Tehdy dokázala zdolat Tchajwanku En-šuo Liang, aktuálně 237. hráčku žebříčku.

Výhra nad Šimizuovou, jež figuruje na 298. místě světa, je její druhou nejcennější výhrou kariéry. A tentokrát to byla od Noskové mnohem jednoznačnější práce. Zatímco Liang porazila 7:6 ve třetím setu, proti Šimizuové jí stačily jen dvě sady.

V prvním setu sice Nosková prohrávala se ztrátou brejku 2:3, ale následně se jí povedlo otočit na 5:3. Úvodní dějství sice tehdy ještě nedoservírovala, když Šimizuová srovnala na 5:5, ale koncovka už patřila české hráčce.

Ta musela otáčet skóre i ve druhém setu. S Japonkou prohrávala dokonce už 1:5, ale dvěma brejky se jí povedlo srovnat na 5:5, a byť následně opět ztratila servis, třísetové drama nepřipustila. Dalším úspěchem na returnu si vynutila tiebreak, v němž už na kurtu dominovala a zvítězila 7:2.

O postup do druhého finále v řadě si Linda zahraje s jednadvacetiletou Švýcarkou Svenjou Ochsnerovou, 736. hráčkou žebříčku WTA.

Rozhovor s Lindou Noskovou si můžete přečíst zde.

W15 Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Ajano Šimizuová (JPN, 298.) [1] – LINDA NOSKOVÁ (1055.) 5:7, 6:7(2)