Tenisová smetánka se představí v Dauhá. Nabitá startovní listina čítá i šest Češek

- Marek Bartošík

Sotva skončilo Australian Open a už se blíží další turnaj, který bychom mohli zařadit do skupiny těch prestižnějších. Na podniku kategorie WTA 500 v Dauhá by měly od 1. března zápolit hned čtyři členky top 10 včetně Karolíny Plíškové a Petry Kvitové. Další Češky nastoupí v kvalifikaci a deblové soutěži.

Katarské Dauhá je tradiční zastávkou mužského i ženského tenisového okruhu. V letošní sezóně se tam nejprve představí tenistky na akci s celkovou dotací 565 530 dolarů, jejíž hlavní soutěž začne v pondělí 1. března.

O podíl z velmi slušných prize money se poperou především Elina Svitolinová (5.), Karolína Plíšková (6.), Aryna Sabalenková (8.) a Petra Kvitová (10.).

Naopak světová jednička Ashleigh Bartyová se ve středu odhlásila kvůli zranění levé nohy. V Dauhá nakonec neuvidíme ani Markétu Vondroušovou (20.).

A co další české účastnice? Barbora Krejčíková (63.), Kateřina Siniaková (68.) a Kristýna Plíšková (75.) budou muset velmi pravděpodobně naskočit už do kvalifikace (od 27. února).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Kristýnu Plíškovou čeká v Dauhá také čtyřhra po boku krajanky Lucie Hradecké. Mezi náhradnicemi pro deblovou soutěž jsou Anastasia Detiuc a Johana Marková.

Obhájkyní trofeje je Běloruska Aryna Sabalenková, jež si v loňském finále poradila s Petrou Kvitovou, mimochodem šampionkou z roku 2018. Karolína Plíšková triumfovala v Dauhá před čtyřmi lety.

Z dalších hvězd by neměly chybět finalistka Australian Open Jennifer Bradyová (13.) či ve formě hrající Garbiňe Muguruzaová (15.). O šampionce bude jasno v sobotu 6. března.

Ve stejném týdnu se uskuteční také turnaj základní kategorie WTA 250 v Lyonu, na němž je do kvalifikace přihlášena Tereza Martincová (128.). V soutěži čtyřhry se objeví Renata Voráčová spolu s Japonkou Makotou Ninomijaovou.