Vynucená pauza. Djokovič přiznal, že jej zranění vyřadí na nějaký čas ze hry

- Jan Vojkůvka

Natržení břišního svalu sice Novaku Djokovičovi nezabránilo v cestě za 18. grandslamovým titulem kariéry, ale podle nejnovějších informací si vyžádá nějaký čas na zotavení. Srbský tenista přiznal, že se trhlina zvětšila a nebude tedy obhajovat titul v Dubaji.

„Trhlina je větší. Je to 2,5 centimetru. Začalo to na 1,7 centimetrech,“ cituje Djokoviče web Tennis365.com. Srb v rozhovoru podotkl, že jeho zranění se zhoršilo po čtyřech odehraných zápasech, které absolvoval od chvíle, kdy byl na prvním vyšetření ještě v Austrálii.

„Byl jsem ráno na další rezonanci a poškození je větší, než jaké bylo při první rezonanci po zranění ve třetím kole,“ připomněl své problémy z Australian Open, kde si břišní sval natrhl během souboje s Taylorem Fritzem.

„Není to tak hrozné, soudě dle toho, co říkají doktoři, ale budu si muset vzít nějaký čas na zotavení,“ dodal Srb.

Tomu se i přes problémy povedlo dokráčet pro devátý titul z Australian Open a celkově 18. trofej z grandslamových turnajů. Kvůli zranění určitě nebude obhajovat trofej na turnaji v Dubaji, který začíná v polovině března a v ohrožení je i podnik v americkém Miami, který startuje o týden později.

Na druhou stranu, téměř měsíční pauza by mohla být pro světovou jedničku dostačující. Ve většině případů se totiž natržené břišní svaly léčí do dvou týdnů s klidovým režimem a v takovém případě by Masters v Miami stihl.