Skvělý začátek! Veselý v Montpellieru dominoval

- Jan Vojkůvka

První turnaj po australské misi zastihl Jiřího Veselého v parádní formě. Český tenista v úvodním kole halového podniku ve francouzském Montpellier deklasoval Švéda Mikaela Ymera za pouhých 53 minut po setech 6:1, 6:1 a postoupil do osmifinále.

Papírové předpoklady před začátkem utkání nefavorizovaly ani jednoho z tenistů a Veselý navíc se svým soupeřem před dvěma lety ve dvou setech prohrál. Tentokrát však byl vývoj střetnutí zcela odlišný a český tenista byl v něm dominantní.

Za celý zápas Veselý ztratil při svém podání jen 9 fiftýnů, přesto čelil třem brejkbolům. Všem navíc během čtvrté hry úvodní sady. Všechny šance soupeře však odvrátil a ve zbytku klání už soupeře k ničemu nepustil.

Do utkání český hráč vstoupil rychlým brejkem a od stavu 2:1 navíc vyhrál čtyři hry v řadě. Ještě výraznější byla jeho převaha ve druhé sadě, v níž od stavu 1:1 získal pět gemů za sebou a za celý druhý set navíc ztratil jen 10 míčků.

V osmifinále se Veselý střetne s německým kvalifikantem Peterem Gojowczykem, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1 na zápasy z let 2013 a 2014.