Premiérové finále v titul neproměnila. Šestnáctiletá Nosková padla po boji s nasazenou dvojkou

- Jan Vojkůvka

Linda Nosková, která se v této sezoně představila na svém prvním turnaji, dokázala v egyptském Šarm aš-Šajchu dojít až do svého premiérového finále mezi dospělými. Na turnajovou trofej však nakonec v souboji s nasazenou dvojkou Šalimar Talbiovou nedosáhla, když prohrála po boji 3:6, 6:2, 3:6.

Teprve šestnáctiletá Nosková prožila parádní turnaj. Na cestě do finále vyřadila i 226. hráčku světa En-šuo Liang z Tchaj-wanu, kterou porazila ve čtvrtfinále ve třech setech.

Poté, co zvládla od druhého kola hned tři třísetové duely, se probila až do prvního finále, v němž rozhodně měla své šance na vítězství. Bitva s Talibovou, jež trvala téměř dvě hodiny, však nakonec skončila v její neprospěch.

Talentovaná tenistka při svém prvním turnaji v této sezoně dlouho sahala po největším úspěchu dosavadní kariéry. Nejen že zvládla druhý set, ale i ve třetí sadě začala parádně. Dokonce se dostala do vedení 1:0 s výhodou brejku.

Následně ale prohrála čtyři hry v řadě a ze ztráty jednoho podání se už nevymanila.

Nosková však může být se svým výkonem velmi spokojená. Jejími dosud nejlepšími výsledky byla dvě semifinále v roce 2019. V minulé sezoně odehrála několik českých turnajů, které byly náhradou za přerušenou sezonu v době pandemie koronaviru a nezapočítávaly se do žebříčku, a dokonce debutovala v kvalifikaci turnaje WTA, když si v srpnu zahrála v Praze.

V Šarm aš-Šajchu však potvrdila svou pozici jedné z nejtalentovanějších Češek současnosti, o čemž svědčí i současné 13. místo na juniorském žebříčku ITF.