Druhý titul kariéry! Lehečka ve finále v Egyptě dominoval

- Jan Vojkůvka

Devatenáctiletý Jiří Lehečka oslavil v egyptském Šarm aš-Šajchu svůj druhý profesionální titul v kariéře. Ve finále místního turnaje ITF deklasoval polského kvalifikanta Pawla Ciase 6:1, 6:3.

Lehečkovi finálový duel v Egyptě sedl a ke druhému titulu v kariéře se prokousal za pouhých 47 minut hry. Polákovi Ciasovi povolil pouhé čtyři gemy a během celého střetnutí nečelil ani jednomu brejkbolu.

Devatenáctiletý Čech získal první set po šňůře pěti her v řadě. Ve druhém setu se mu pak povedlo vybojovat od stavu 2:3 sérii čtyř gemů v řadě a finále zakončil využitým mečbolem na returnu.

Lehečka svůj první titul mezi profesionály oslavil minulý rok na ITF v Praze. Nyní v Egyptě, kde plnil roli nasazené trojky, absolvoval svůj druhý turnaj za sebou. Zatímco minulý týden vypadl v semifinále na raketě Marka Gengela, tentokrát došel až na samotný vrchol.

V novém vydání světového žebříčku se v pondělí český hráč posune na osobní maximum, kterým bude 345. místo světa. Titul ze Šarm aš-Šajchu se však do jeho statistik započítá až další týden, a měl by jej tak čekat další posun směrem ke třetí světové stovce.