Andreescuová je po 15 měsících bez tenisu opět zraněná. Raději se vzdala příštího turnaje

- Jan Vojkůvka

Šampionka US Open z roku 2019, Bianca Andreescuová, která se v Melbourne vrátila do akce po dlouhých 15 měsících, má znovu zdravotní problémy. Po Australian Open a Phillip Island Trophy se ozvaly bolesti v dolní části těla, kvůli kterým se raději odhlásila z turnaje v Adelaide.

Byť nechtěla být Andreescuová příliš konkrétní ohledně toho, co ji trápí, podle informací má problémy s levou nohou. Ano, s levou nohou, s níž dlouhých 15 měsíců laborovala. Tehdy po Turnaji mistryň v roce 2019 skončila na dlouhé marodce s levým kolenem.

Zda kanadskou hvězdu zlobí opět zmíněné koleno, je nejisté. Rozhodně se ale jedná o komplikaci, kterou nechce Andreescuová podcenit.

„Vrátila jsem se po 15 měsících a odehrála dlouhé a těžké zápasy,“ připomněla Andreescuová zejména své vystoupení na Phillip Island Trophy, kde sehrála tři třísetové bitvy a v tom posledním, který trval přes tři hodiny, podlehla v semifinále Marii Bouzkové po setech 7:6, 2:6, 5:7.

„Potýkám se s problémy v dolní části těla,“ nechtěla být dvacetiletá hráčka konkrétní. „Přemýšlím i nad zbytkem sezony, protože jsem se rozhodla odhlásit z Adelaide,“ dodala.

V turnajovém kalendáři má Andreescuová stále platné přihlášky na turnaje v Dauhá a Dubaji. V Dauhá se přitom hraje už od 1. března.

Nakolik je tedy zranění mladé hvězdy vážné, ukážou následující dny, během nichž ji čeká cesta do Kataru.