Snad se zítra probudím, říká Plíšková po těžké bitvě

- Jan Havlovic

Velmi cenné vítězství! Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň vítězstvím nad Garbiňe Muguruzaovou, kterým si otevřela cestu k případnému postupu do semifinále!

Karolína Plíšková si v pondělí večer připsala velmi cenné vítězství, když dokázala udolat Garbiňe Muguruzaovou ve třech setech. V tom posledním však rodačka z Loun prohrávala již 2:5 a musela odvracet mečbol soupeřky. Jak česká tenistka úvodní zápas Turnaje mistryň hodnotí? „Velmi těžké utkání. Byla jsem velice blízko tomu, abych vyhrála zápas ve druhém setu, avšak musím říct, že soupeřka svou hru výrazně zlepšila. Čekala jsem na své šance, které přicházely, i tak to pro mě nebylo jednoduché. Byl to velmi těžký zápas a já jsem moc ráda, že jsem jej zvládla," konstatovala aktuální česká jednička na pozápasové tiskové konferenci. 

Pátá hráčka světového žebříčku vstoupila do zápasu ve velkém stylu a zdálo se, že si dokráčí pro pohodlnou výhru, avšak Muguruzaová svou hru obdivuhodně pozvedla a utkání dokázala zdramatizovat. „Myslím, že jsem byla klidná po celou dobu zápasu. Nemyslím si, že bych měla při své hře nějaké problémy. V prvním setu jsem o trochu lépe servírovala, avšak i tak mě servis v dnešním utkání podržel. Pokud soupeřka hraje dobře, nejde s tím nic moc dělat, musíte zkrátka čekat na své šance,“ uvedla čtyřiadvacetiletá tenistka, která si svou vůbec první výhru na Turnaji mistryň otevřela cestu k postupu ze skupiny. 

V průběhu pondělního zápasu, zejména ve třetím setu, se Plíškové velmi často stalo, že chyby lajnových rozhodčích hrály proti ní, neboť po většinu času, když si česká tenistka vzala "challenge", byla úspěšná. „Měla jsem pocit, že vše je proti mně. Bylo to o pár míčcích, které byly opravdu hodně těsné. V závěru mi jestřábí oko pomohlo, neboť bez něj bych mohla prohrávat 1:5, což už by bylo opravdu velmi těžké," připomněla finalistka letošního US Open zřejmě rozhodující moment tohoto zápasu. 

České jedničce se vůbec nevydařil vstup do rozhodujícího, třetího setu, na jehož začátku velmi rychle prohrávala 0:4. „Stále jsem věděla, že jsem ve hře. Jeden brejk ještě nic neznamená, avšak dva brejky, to už znamená v tenise opravdu hodně. Obzvlášť, pokud hraje proti Garbiňe, která velmi dobře servíruje, a tak je velmi těžké ji brejknout. Čekala jsem na své šance a věděla, že znervózněla. Poté udělala několik chyb od základní čáry, na což jsem čekala a pokoušela se udržet ve výměně," nechala se slyšet Plíšková, která od stavu 2:5 získala pět gemů v řadě a dokonala tak famózní obrat!

Plíškovou čeká v Singapuru náročný program, neboť se představí i ve čtyřhře po boku Julie Görgesové. Jaké budou plány české tenistky v následujících hodinách? „Budu dělat své věci jako obvykle. Půjdu na masáž, něco sním a poté se budu připravovat na zápas, který mě čeká. Uvidíme, až se zítra vzbudím. Kdoví, zda-li se vůbec vzbudím (smích). Možná se probudím až ve středu. Zítra odpoledne půjdu na lehčí trénink, abych byla připravená,“ poodkryla česká tenisová jednička své plány. Pondělní program v Singapuru se opravdu natáhl, a tak tisková konference Karolíny Plíškové probíhala několik minut po druhé hodině ranní. „Myslím, že jsem již dlouho nehrála takhle pozdě, jako dnes," řekla vítězka turnaje v Cincinnati s lehkým úsměvem. 

Na závěr tiskové konference dostala Plíšková otázku, kterou položil jeden z fanoušků přes Twitter, jenž se zeptal, která písnička vystihuje Karolíny život. „Jaká to otázka (smích). Jsou dvě hodiny ráno. Omlouvám se, ale nedokážu odpovědět,“ uzavřela tiskovou konferenci Plíšková.