Bouzková odvrátila mečboly a skolila světovou devítku. Stále jsem věřila, říká spokojená finalistka

- Marek Bartošík

Marie Bouzková byla jednou ze smolařek Australian Open, jelikož už do prvního kola vyfasovala turnajovou pětku Elinu Svitolinovou (3:6, 6:7). Česká tenistka si ale ještě v Melbourne výrazně zlepšila náladu – vždyť na tamním podniku WTA Phillip Island Trophy postoupila přes druhou nasazenou Biancu Andreescuovou už do finále! „Vítězství si moc vážím, bylo hodně vybojované,“ nechala se slyšet Bouzková.

Tři hodiny a 17 minut, 229 odehraných výměn, dva odvrácené mečboly. Marie Bouzková předvedla v semifinále akce WTA v Melbourne heroický výkon, když udolala světovou devítku Biancu Andreescuovou 6:7(9), 6:2 a 7:5!

Usměvavá Češka si triumfem nad šampionkou předloňského US Open vysloužila druhou účast ve finále na elitním ženském okruhu (poprvé Monterrey 2020).

„I při mečbolech soupeřky jsem věřila, že mám velkou šanci utkání otočit,“ řekla na tiskové konferenci Bouzková, které k úspěchu pomáhá i správně nastavené myšlení.

Po porážce se Svitolinovou v prvním kole Australian Open si totiž nestěžovala na smůlu, naopak se těšila, že využije cenné zkušenosti z kvalitního duelu v dalších bitvách.

„Cítila jsem, že se víc a víc rozehrávám. Po tom zápase jsem si řekla, že na to mám. Tenhle turnaj si od začátku užívám, na kurtu se cítím dobře,“ pochvaluje si dvaadvacetiletá Češka.

Bouzková se může v horkém Melbourne spolehnout také na skvělou kondici. Bez ní by rozhodně nezvládla navázat na středeční čtvrtfinále proti Jil Teichmannové (2:46 h) ještě delším semifinále (3:17 h).

„Určitě to byla velká porce. Dnes byl aspoň posledních patnáct minut trochu chládek,“ usmívala se čerstvá finalistka. „Nicméně zatím se cítím dobře. A až zítra začneme, tělo se s adrenalinem uvolní.“

Na českou tenistku čeká v pátečním finále Ruska Darja Kasatkinová, s níž loni těsně prohrála v kvalifikaci halového turnaje v Ostravě.

„Dášu znám, jsme dobré kamarádky. Vím, že můžu očekávat delší výměny,“ doplnila Bouzková, jež zaútočí na premiérovou trofej z turnaje WTA v pět hodin středoevropského času.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou)

Phillip Island Trophy, Melbourne (ženy, AUS, 235 238 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (50.) [13] – Bianca Andreescuová (ROU, 9.) [2] 6:7(9), 6:2, 7:5