Australian Open: Krejčíková se Siniakovou v deblovém finále neuspěly

- Redakce

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v pátek na Australian Open neúspěšně usilovaly o třetí společnou grandslamovou trofej. Sehrané české duo prohrálo v silně obsazeném finále s belgicko-běloruskou dvojicí Elise Mertensová, Aryna Sabalenková ve dvou setech. Dvanáctý hrací den australského grandslamu dále nabídne především druhé mužské semifinále mezi Stefanosem Tsitsipasem a Daniilem Medveděvem. Na vítěze čeká ve finále osminásobný šampion turnaje Novak Djokovič.

Krejčíková se Siniakovou další grandslam nezískaly
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková podlehly ve finále Australian Open silné belgicko-běloruské dvojici Elise Mertensová, Aryna Sabalenková za 79 minut 2:6 a 3:6. Česká dvojice si tak na třetí společný grandslamový titul po Roland Garros a Wimbledonu 2018 bude muset počkat.

Mertensová se Sabalenkovou vedly v úvodním dějství postupně 3:1 a 4:2. Druhá sada byla o poznání vyrovnanější, pozdější šampionky si jediný proměněný brejk připsaly v osmé hře. Krejčíková se Siniakovou v závěrečném gemu ještě vzdorovaly, žádný ze tří brejkbolů ale nevyužily. Belgicko-běloruský pár nakonec proměnil svůj čtvrtý mečbol.

Výrazný rozdíl mezi aktérkami finálového souboje byl v podání. Zatímco Češky zaznamenaly jediné eso a celkem osm dvojchyb (z toho šest Siniaková v prvním setu), Belgičanka s Běloruskou zahrály pět es bez jediné dvojchyby.

Mertensová a Sabalenková tak slaví pátý společný titul, z toho druhý grandslamový (první US Open 2019).

„Jsme rády, že jsme po tvrdé karanténě získaly titul a hrály finále. Dnes byl největší rozdíl na servisu. Soupeřky si jím hodně pomáhaly, získávaly jednoduché body. Gemy byly i tak dlouhé, měly jsme brejkboly, ale ony vždycky vytáhly supr servis,“ uvedla za český pár Siniaková.

Utkání se více věnujeme zde.

Medveděv prošel do finále Australian Open
Ruský tenista Daniil Medveděv se stal druhým finalistou grandslamového turnaje v Melbourne. Světová čtyřka v semifinále porazila Řeka Stefanose Tsitsipase (6.) po setech 6:4, 6:2, 7:5 a zahraje si o titul se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Medveděv předvedl především skvělý výkon na servisu, o který za celý duel přišel jen jednou a naopak Tsitsipase obral o podání hned pětkrát. Celkem na podání ruský hráč ztratil pouhých 19 fiftýnů.

S Djokovičem, který do finále prošel už ve čtvrtek přes Aslana Karaceva, se Medveděv utká poosmé v kariéře. Poslední setkání na loňském Turnaji mistrů navíc dokázal vyhrát 6:3, 6:3.

Ram a Salisbury jsou opět v deblovém finále
Obhájci titulu Rajeev Ram a Joe Salisbury přehráli v semifinále Australian Open britsko-brazilskou dvojici Jamie Murray, Bruno Soares za hodinu a 45 minut 6:4 a 7:6(2). Ram se Salisburym v prvním setu otočili nepříznivý stav 0:3 na gemy. Druhé dějství už se obešlo bez jediného brejkbolu. Pátí nasazení vyzvou v nedělním finále chorvatsko-slovenské duo Ivan Dodig, Filip Polášek.

Finále ženské čtyřhry

KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [3] – Mertensová (BEL), Sabalenková (BEL) [2] 2:6, 3:6

Semifinále mužské dvouhry

Daniil Medveděv (RUS, 4.) [4] – Stefanos Tsitsipas (GRE, 6.) [5] 6:4, 6:2, 7:5

Semifinále mužské čtyřhry

J. Murray (GBR), Soares (BRA) [6] – R. Ram (USA), Salisbury (GBR) [5] 4:6, 6:7(2)

Semifinále smíšené čtyřhry

Stosurová, Ebden (oba AUS) [WC] – Krawczyková (USA), Salisbury (GBR) 7:5, 5:7, 10:8