Serena v slzách opustila tiskovou konferenci. Mluvila o konci kariéry?

- redakce

Porážka v semifinále Australian Open ji pořádně vzala. Legendární Serena Williamsová v Melbourne nedosáhla na finále, čímž tak přišla o potenciální zisk čtyřiadvacáté grandslamové trofeje.

Devětatřicetiletá Američanka svůj poslední titul z turnaje velké čtyřky získala právě na Australian Open. Když se však podíváme na datum, tak bývalá světová jednička na ni čeká nebývale dlouho – od konce ledna 2017, kdy na turnaji neztratila jedinou sadu.

Svého snu a vyrovnání rekordmanky Margaret Courtové se stále nevzdává.

Poznat to šlo také na pozápasové tiskové konferenci, na které hodnotila porážku s Naomi Ósakaovou 3:6, 4:6. 

Povinná část se přehoupla do čtvrté minuty, kdy se jeden z novinářů zeptal, zda se jednalo o jeden z horších zápasů Sereny Williamsové. Už v té době bylo evidentní, že Američanka není v nejlepším emociálním rozpoložení, což se ukázalo také následovně.

„Vážně netuším," zakroutila rozhozená Williamsová hlavou, přičemž se jí do očí vehnaly slzy. „Jsem vyřízená," sebrala si po odpovědi tašku a odešla mimo záběry kamer.

Během tiskové konference také padla otázka na to, zda její semifinálové loučení s australským publikem znamenalo hlubší vzkaz. 

„Zdejší fanoušci jsou úžasní, bylo skvělé je spatřit. Pokud však někdy skončím, stejně o tom nikomu neřeknu," pousmála se tajemně.