Příčina tragických výkonů? Světová čtyřka musela na operaci

- Michal Hladký

Vítězka loňského Australian Open, Američanka Sofia Keninová, nebude vzpomínat na poslední týdny v dobrém. Poté, co na australském grandslamu překvapivě vypadla ve druhém kole, prohrála hned na úvod turnaje Phillip Island Trophy proti hráčce, která se vůbec nenachází na žebříčku WTA. Příčina naprostého selhání vyšla na světlo světa den nato, kdy Keninová podstoupila operaci slepého střeva.

„V pondělí 15. února jsem šla za turnajovým doktorem s akutní bolestí břicha. Ten mě poslal do nemocnice na další vyšetření,“ popisuje Sofia Keninová v příspěvku na sociálních sítích to, co předcházelo operaci.

„Byl mi diagnostikován akutní zánět slepého střeva, ještě ten den mi ho tedy vyoperovali v richmondské nemocnici. Chtěla bych poděkovat personálu, skvěle se o mě postaral,“ uzavřela čtvrtá tenistka žebříčku WTA.

Nezbývá nic jiného než doufat, že operace udělala pomyslnou tečku za mentálními i fyzickými trablemi Keninové. Obhájkyně loňského titulu z Australian Open si v posledních dnech neprošla ničím příjemným.

Ve druhém kole australského grandslamu poněkud překvapivě prohrála s Estonkou Kanepiovou, 65. hráčkou světového žebříčku, a to po setech 3:6, 2:6.

Porážku Američanka prožívala těžce. Na pozápasové tiskové konferenci měla slzy v očích a od mentální pohody se nacházela daleko. „Cítila jsem, že se všichni ptají: ‚Chceš jet do Austrálie s tím, že budeš zase vyhrávat?‘ Samozřejmě jsem řekla ano, nicméně s tím, jak hraji, to nešlo,“ řekla roztřeseným hlasem po utkání.

Ještě větší šok ale následoval o pár dní později. Na turnaji Phillip Island Trophy dvaadvacetiletá tenistka podlehla výsledkem 6:2, 6:7(4) a 4:6 Australance Gadecké, teprve osmnáctileté hráčce, které se ani nenachází na žebříčku WTA.

A následující den? Operace.