Toni Nadal: Zranění Djokoviče zmizelo přes noc

- redakce

Do tuhého jde na Australian Open také mezi muži. V závěrečných fázích turnaje přitom znovu nechybí ani první hráč žebříčku dvouhry Novak Djokovič. Třiatřicetiletý tenista, kterého ve čtvrtek dopoledne čeká semifinále, však v Melbourne už nemusel vinou zdravotních problémů pokračovat. K tomu se vyjádřil Toni Nadal, strýc dvacetinásobného grandslamového šampiona Rafaela.

Djokovič své fanoušky vyděsil ve třetím kole proti Tayloru Fritzovi. Za stavu 2:0 na sety ve svůj prospěch si natrhl břišní sval, nechával se ošetřovat. 

Utkání s americkým soupeřem nakonec došlo do páté sady, ve které Srb dokázal mladšího soupeře porazit, a vybojovat si tak postup mezi šestnáctku nejlepších hráčů na turnaji.

Před dalším střetnutím s Milosem Raonicem však zpochybnil svůj start v osmifinále. Velké bolesti i zásluhou léků překonal a finalistu Wimbledonu z roku 2016 přehrál 3:1 na sety. Stejným poměrem navíc o dva dny později přehrál Alexandera Zvereva.

Ještě před utkáním se Zverevem se ale ozval právě Toni Nadal, podle kterého se Novak Djokovič dokázal z problémů zotavit velmi rychle.

„Překvapilo mě, že Novak v podstatě přemýšlel o odhlášení z celého turnaje a poté jeho zranění zmizelo přes noc,“ nechápal bývalý trenér Rafaela Nadala.

„Rozhodně nebudu zpochybňovat, zda je jeho bolest oprávněná či nikoliv, mezi sportovci je tohle normální,“ uzavřel Toni Nadal.