WTA

Kam se až Muchová může vyšplhat? Rekordní maximum má na dosah

- redakce

Teď už je to jasné – Karolína Muchová po skalpu světové jedničky Ashleigh Bartyové zažívá nejlepší turnaj kariéry. To se výrazně projeví také na jejím postavení v žebříčku dvouhry – účastí v semifinále Australian Open se minimálně dostane za pouhou jednu pozici za dosavadním nejlepším umístěním kariéry.

Čtyřiadvacetiletá tenistka, která se na grandslamových turnajích doposud nejdále probojovala do čtvrtfinále Wimbledonu, před začátkem probíhajícího Australian Open pobývala na 27. místě singlového rankingu. To se ale jistojistě změní k lepšímu.

Muchová totiž loni v Melbourne dokráčela pouze do druhého kola, kde po prohře dvakrát 4:6 vypadla s Catherine Bellisovou. Vzhledem k méně úspěšnému turnaji 2020 tak obhajuje 70 bodů. Nyní si postupem mezi čtyři nejlepší tenistky připíše dalších 710, což ji posune na 22. pozici. A může být ještě lépe!

O 2845 bodů v žebříčku WTA už nebude moci přijít. Pokud navíc v semifinále uspěje proti Američance Jennifer Bradyové, bude mít na kontě už 3365 bodů, a tedy zaručený posun na 14. místo. Zároveň by se po Karolíně Plíškové a Petře Kvitové stala třetí nejlepší Češkou současnosti v daném ohledu.

A když dojde pro velmi cenný premiérový grandslamový titul? Tak to Karolína Muchová bude v následujícím vydání rankingu dvouhry na 12. pozici se ziskem 4065 bodů.

Na jakém čísle se nakonec Češka po Australian Open ocitne?