Letošní dominance týmu K+S pokračuje! Finálové soupeřky jsou nepříjemné, ví Siniaková

- Marek Bartošík

Deváté letošní utkání, deváté vítězství. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v Melbourne pokračují ve famózním zahájení tenisového ročníku 2021. Česká dvojice po triumfu na přípravném turnaji Gippsland Trophy dominuje také na grandslamovém Australian Open, kde zvítězila naposledy v semifinále nad párem Darija Juraková, Nina Stojanovičová 3:6, 6:2 a 6:4.

„Byl to opravdu těžký zápas,“ neskrývala na pozápasové tiskové konferenci Kateřina Siniaková. „Soupeřky zahrály v prvním setu super, trápily nás, hodně toho vrátily. Snažily jsme se hrát naši aktivní hru a nakonec jsme to vybojovaly.“

Jelikož pořadatelé utkání zařadili hned na začátek hracího dne, musely se protagonistky střetnutí popasovat také s nepříjemným sluncem. „Mám velkou radost, že jsme to dotáhly a že jsem už nemusela servírovat proti sluníčku,“ komentovala čtyřiadvacetiletá Češka.

Při papírovém srovnání semifinálových soupeřek se mohlo zdát, že Juraková a Stojanovičová oproti turnajovým trojkám výrazně zaostávají. Chorvatsko-srbská dvojice ale v Melbourne ukázala svou sílu – ve druhém kole dokonce vyřadila nejvýše nasazený pár Su-wej Sie, Barbora Strýcová!

„Soupeřky byly aktivní, hrály dobře odzadu, nedaly balón zadarmo. Účast v semifinále si určitě zasloužily,“ chválila někdejší deblová jednička Siniaková.

Češkám úspěšné středeční vystoupení proti nevyzpytatelným outsiderkám jistě velmi prospělo, znamenalo totiž přerušení série čtyř prohraných grandslamových semifinále (US Open 2018, Wimbledon 2019, Australian Open a Roland Garros 2020).

Poslední krok ke třetí společné grandslamové trofeji po Roland Garros a Wimbledonu 2018 zbývá Krejčíkové a Siniakové udělat v pátečním finále proti velmi silné dvojici Elise Mertensová, Aryna Sabalenková. Belgičanka s Běloruskou, plnící roli druhých nasazených, spolu triumfovaly mimo jiné na US Open 2019.

Vzájemná bilance dvou elitních deblových párů je aktuálně 1:1 na zápasy, v obou případech se hrálo v roce 2019.

„Jsou to nepříjemné soupeřky. Hrají spíš odzadu, hodně tlačí, pomáhají si servisem. Budeme se jim snažit vnutit naši aktivní hru s častými přeběhy na síti,“ nadnesla Siniaková.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
Semifinále ženské čtyřhry
Juraková (CRO), Stojanovičová (SRB) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [3] 6:3, 2:6, 4:6