Bude to parádní zápas, tuší jednička Bartyová. Pro Muchovou má jen slova chvály

- Marek Bartošík

Na čtvrtfinále Australian Open mezi domácí Ashleigh Bartyovou a Karolínou Muchovou se těší fanoušci po celém světě, tenisoví odborníci i obě protagonistky. Ve středu od jedné hodiny noční středoevropského času se totiž v aréně Roda Lavera střetnou dvě tenistky, které se pyšní mimořádně atraktivním herním stylem. „Bude to parádní zápas,“ má před česko-australskou bitvou jasno světová jednička Bartyová.

Když se Karolína Muchová a Ashleigh Bartyová ve třetím kole US Open 2018 utkaly poprvé a dosud naposledy, každá se řadila do naprosto odlišné skupiny tenisových profesionálek. Tehdejší světová sedmnáctka Bartyová už patřila k širší špičce, naopak kvalifikantka Muchová se jako hráčka číslo 202 v žebříčku mezi velkými hvězdami teprve rozkoukávala.

Není divu, že Australanka bez výraznějších potíží nad unavenou a nepříliš zkušenou Muchovou zvítězila 6:3 a 6:4.

„Po utkání mi řekla, že mám dál makat, že to můžu dotáhnout do špičky, což bylo milé,“ vzpomínala na setkání s australskou tenistkou Muchová, nyní členka elitní třicítky.

A jaký dojem měla z prvního vzájemného souboje vítězka Bartyová? „Pamatuji si, jak jsem šla z kurtu a říkala jsem Tyzovi (trenérovi Craigu Tyzzerovi, pozn. red.), že Karolína umí hrát a že je to sakra dobrá hráčka. Byl to skvělý zápas,“ rozplývala se na pondělní tiskové konferenci šampionka z Roland Garros 2019.

Po přibližně dvou a půl letech si Češka a Australanka, které od sebe dělí pouze čtyři měsíce věku, ke všeobecné spokojenosti měření sil zopakují.

A tentokrát už to nebude na menším kurtu jako v New Yorku, nýbrž v hlavní aréně Roda Lavera!

„Bude to parádní zápas. Vím, že umí využívat celý dvorec a že hraje pestře,“ prohlásila čtyřiadvacetiletá Bartyová.

Doufejme tak, že nám dvě šikovné hráčky naplno předvedou své tenisové umění.