V patnácti postrachem soupeřek. Už si na mě zvykly, tuší Fruhvirtová po dalším doublu

- David Schlegel, Filip Lefenda

22 odehraných zápasů a jen jediná porážka. Letošní bilance talentované Lindy Fruhvirtové budí respekt. V pouhých patnácti letech bývá na ženských podnicích suverénně nejmladší účastnicí, přesto si v rozmezí pouhých dvou týdnů připsala o víkendu v Monastiru už druhý turnajový double v řadě! „Mám velkou radost, že se mi povedlo vyhrát dva turnaje za sebou. Cítím se teď na kurtech velmi dobře fyzicky i psychicky,“ komentovala vycházející hvězda českého tenisu úspěch pro Tenisový svět.

Lindo, zopakovala jste double a opět jste v Monastiru vyhrála dvouhru i čtyřhru. Neztratila jste ani set. Jak jste viděla uplynulý týden? Který zápas byl nejtěžší?
Uplynulý týden se opět skvěle povedl. Předváděla jsem velmi dobré výkony. Nejtěžší zápasy byly asi čtvrtfinále s třetí nasazenou a semifinále, kdy začal v průběhu druhého setu najednou foukat silný vítr. Ve finále už byl silný vítr od začátku do konce, takže jsem moc ráda, že jsem si s ním poradila. Mám velkou radost, že se mi povedlo vyhrát dva turnaje za sebou v singlu i deblu, že jsem to zvládla fyzicky a dokázala jsem se po vyhraném turnaji hned soustředit na to, abych vyhrála další.

V loňské sezóně, kterou výrazně poznamenal koronavirus, jste na triumf čekala marně. V čem jste podle vás udělala největší pokrok?
Loňská sezóna byla dost zvláštní. Turnajů bylo málo a hrála jsem proti silným soupeřkám. Myslím si ale, že právě i díky prohrám z minulého roku jsem teď schopná vyhrávat. Celou dobu jsem na sobě hodně pracovala jak na kurtu, tak mimo něj, a převedla jsem to do zápasů. Cítím se teď na kurtech velmi dobře fyzicky i psychicky.

Letos jste nastoupila ve dvouhře i čtyřhře na třech turnajích k dvaadvaceti zápasům a prohrála jste jen s Číňankou Čchin-wen Čeng. Jste po takové porci utkání unavená?
Musím říci, že jsem i sama překvapená, že mé tělo zvládá to množství zápasů velmi dobře. Necítím žádnou velkou únavu nebo zranění.

Na turnajích žen jste suverénně nejmladší. Jak se k vám vaše soupeřky chovají? Našla jste si už na okruhu kamarádky?
Myslím, že už si na mě docela zvykly. Některé z nich znám už z juniorek. Pár kamarádek mám. Když spolu trénujete nebo hrajete debla, tak s těma holkama trávíte dost času, seznámíte se a skamarádíte.

Věříte, že v tak konkurenčním prostředí mohou vzniknout hlubší přátelství?
Samozřejmě, že můžou. Není to ale tak časté.

Co na váš úspěch říkala sestra Brenda? Hecujete se trochu navzájem?
Měla radost. Gratulovala mi po každém zápase. Když potřebujeme, navzájem se hecujeme. Rády se ale bavíme i o jiných věcech než o tenise. Jak už jsem říkala, když jedna z nás vyhraje, je to jako kdybychom vyhrály obě.

Jak trávíte čas v Monastiru, když nehrajete? Sledujete ve volných chvílích tenisové Australian Open? Loni jste si tam zahrála juniorský grandslam. Jak se vám v Melbourne líbilo?
Volného času tolik nebylo. Většinu dní jsem hrála dvouhru i čtyřhru, takže dva zápasy denně. Ráda jsem si ale zašla na pláž nebo na palačinky (úsměv). Z Australian Open sledují živá skóre i výsledky. Vždy, když se vzbudím, zhlédnu nějaké ukázky zápasů. V Melbourne se mi to moc líbilo a těším se, až si tam znovu zahraji.

Vyhrála jste teď dvě patnáctky. Chystáte se v nejbližší době zkusit i turnaje vyšší kategorie? Jaký je váš další turnajový plán?
Určitě si chci zahrát nějaké turnaje vyšší kategorie. V této době a v mém věku je to se všemi omezeními ovšem složité. Právě jsem na cestě domů a další plán teprve budeme vymýšlet.

Cesta Lindy Fruhvirtové za turnajovým doublem v Monastiru:

DVOUHRA
1. kolo: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Naoko Etóová (JPN, 1254.) 6:0, 6:0
Osmifinále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Melis Yasarová (SWE, 1243.) 6:2, 6:4
Čtvrtfinále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Anastasia Kulikovová (FIN, 542.) 6:4, 6:2
Semifinále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Kristina Dmitruková (BLR, -) 6:4, 6:3
Finále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Ines Ibbouová (ALG, 600.) 6:2, 6:2

ČTYŘHRA
1. kolo: FRUHVIRTOVÁ, Falkowská (POL) – Bejenaruová (ROU), Kanevová (GER) 6:0, 6:2
Čtvrtfinále: FRUHVIRTOVÁ, Falkowská (POL) – Koussenkovová (ESP), Van Poppelová (NED) 6:0, 6:2
Semifinále: FRUHVIRTOVÁ, Falkowská (POL) – Dmitruková (BLR), Paleceková (SRB) 6:2, 6:4
Finále: FRUHVIRTOVÁ, Falkowská (POL) – Mansouriová (FRA), Milovanovićová (SRB) 6:3, 6:1