Druhá výhra na Phillip Island Trophy! Bouzková proti čínské soupeřce nezaváhala

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková na turnaji Phillip Island Trophy úspěšně pokračuje na cestě za úspěchem a v pondělí vybojovala postup do osmifinále. V utkání druhého kola porazila Lin Ču z Číny 6:4, 6:2 a na akci kategorie WTA 250 v Melbourne Parku ji čeká domácí Gabriella da Silva Ficková.

Česká tenistka i ve druhém kole, stejně jako v prvním proti Koviničové, zaznamenala horší vstup do utkání, ale následně předvedla parádní comeback a obrat ve skóre, když tentokrát nepřipustila ani ztrátu první sady.

Nasazená třináctka totiž nevstoupila do utkání nejlépe, když už v pátém gemu přišla o servis a následně nabrala manko 2:4. Pak se ale dvaadvacetiletá česká favoritka nadechla k sérii pěti získaných gemů v řadě, čímž úvodní sadu otočila.

V té druhé pak povolila skvěle hrající Bouzková své o pět let starší soupeřce už jen dva uhrané gemy a zvítězila za hodinu a 40 minut 6:4, 6:2.

O čtvrtfinále si pražská rodačka zahraje s Australankou da Silvaovou Fickovou, která překvapivě porazila ve třech setech Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou. Dvacetileté domácí hráčce náleží pozice až v šesté světové stovce.