Skvělá Linda Fruhvirtová! Podruhé za sebou získala v Tunisku double

- Michal Hladký

Linda Fruhvirtová je k nezastavení. Patnáctiletá vycházející hvězda českého tenisu ovládla podruhé během dvou týdnů turnaj ITF s dotací 15 tisíc amerických dolarů v tuniském Monastiru. A i tentokrát to bylo jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře.

Dva turnaje, čtyři tituly. Patnáctiletá Linda Fruhvirtová dnes v dopoledních hodinách porazila Alžířanku Ines Ibbouovou po setech 6:2 a 6:2, čímž zkompletovala tuto fantastickou bilanci.

A do souboje vstupovala s klidem na duši. Vždyť česká tenistka včera společně s Polkou Weronikou Falkowskou ovládly pavouk čtyřhry, když ve finále přejely výsledkem 6:3 a 6:1 francouzsko-srbské duo Mansouriová, Milovanovičová.

Fruhvirtová během dvou týdnů neztratila ani set a šplhá každým dnem výše žebříčkem WTA. Rok 2020 zakončila na 747. místě, což ale dávno neplatí. Před turnaji v Monastiru jí už náležela 576. pozice, po dnešní výhře ale vystoupá těsně před brány nejlepší pětistovky na 509. příčku.

Jednoduše to vypadá, že turnaj Magic Tours, jak se podnik v Monastiru nazývá, dostojí u Lindy svého jména. Magický pro ni byl už po prvním titulu, kdy v rozhovoru pro Tenisový svět řekla: „Bude to tu pro mě navždy výjimečné.“

Už dnes startuje v tuniském letovisku další měření sil, nicméně tentokrát nejspíše bez účasti Lindy Fruhvirtové. Ta se zatím nenachází mezi přihlášenými hráčky do hlavní soutěže, z Češek se však můžeme těšit na Zdenu Šafářovou a Izabelu Heinzovou, které čekají kvalifikační souboje.

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)

1. kolo: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Naoko Etová (JPN, 1254.) 6:0, 6:0
Osmifinále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Melis Yasarová (SWE, 1243.) 6:2, 6:4
Čtvrtfinále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Anastasia Kuliková (FIN, 542.) 6:4, 6:2
Semifinále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Kristina Dmitruková (BLR, -) 6:4, 6:3
Finále: LINDA FRUHVIRTOVÁ – Ines Ibbouová (ALG, 600.) 6:2, 6:2