Vztek odnesl kouč. Rozzuřený Medveděv vyhnal svého trenéra z tribuny

- Jan Vojkůvka

V únoru bylo v Melbourne k vidění už mnoho bizarních situací. Dokonce jsme na jednom z přípravných turnajů byli svědky toho, že hráčka požadovala po rozhodčí varování pro svého trenéra. Na samotném Australian Open ji ovšem trumfl Daniil Medveděv, který během pětisetové bitvy ve 3. kole na svého kouče pokřikoval a nakonec jej vyhnal ze stadionu.

Když Sorana Cirsteaová požadovala pro svého trenéra od rozhodčí varování, aby už byl konečně ticho, jednalo se o hodně netradiční krok při sporu ve vztahu hráč a trenér. Rus Daniil Medveděv ovšem během bitvy s Filipem Krajinovičem (6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0) sáhl dokonce ještě k razantnějšímu řešení.

Během duelu na svého trenéra Gillese Cervaru pokřikoval v ruštině, angličtině i francouzštině. V jednu chvíli se ho s křikem dokonce zeptal: „Necháš mě hrát? Nech mě hrát!“

Situace nakonec vygradovala až v odchod Rusova trenéra mimo stadion. A Medveděv dokázal duel dotáhnout do vítězného konce kanárem v pátém setu, což pro něj bylo už 17. vítězství v řadě (vyhrál Masters v Paříži, Turnaj mistrů, čtyři zápasy na ATP Cupu a nyní i tři duely na Australian Open).

„Před odchodem řekl, že zápas vyhraju. Ale odešel kvůli tomu, abych se více uklidnil,“ usmíval se po zápase Medveděv, který z konfliktu se svým dlouholetým koučem nedělá žádnou „kovbojku“.

„Někdy s tím možná nesouhlasím, ale dnes to byla dobrá věc. Pomohlo to. Určitě o tom budeme trochu mluvit, ale není to nic vážného,“ dodal Rus, po jehož frustraci ze zápasu s Krajinovičem se jen zaprášilo.