Zranění soupeřky a nádech k obratu. Bouzková po skreči vstoupila vítězně do Phillip Island Trophy

- Jan Vojkůvka

Zápas jako na houpačce má za sebou v úvodním kole Phillip Island Trophy Marie Bouzková. Ta v prvním utkání melbournského turnaje narazila na nevyzpytatelnou Danku Koviničovou, jež i přes zranění dotáhla první sadu do vítězného konce, ale od druhého dějství s Češkou jasně prohrávala a nakonec duel skrečovala.

Koviničová vstoupila do zápasu proti Bouzkové výborně. Po sérii brejků z obou stran se ujala vedení 3:1 a neohroženě mířila za ziskem úvodní sady. V sedmé hře ovšem přišly nepříjemné chvíle, kdy špatně došlápla a poranila si kotník.

Černohorka si vzala přestávku na ošetření, nechala si nohu zatejpovat a vrátila se na dvorec, kde Bouzkovou v rámci prvního setu dál přehrávala. Ani se příliš nezdálo, že by ji drobné zranění nějak limitovalo v pohybu.

I proto je potřeba vyzdvihnout výrazné zlepšení české tenistky ve druhém dějství. Bouzková se nadechla k obratu, ve druhé hře prorazila soupeřce podání přes shodu a další brejk přidala ve čtvrtém gemu. A byť se stále zdálo, že Koviničová není příliš limitována, skóre z jejího pohledu začalo vypadat hrůzostrašně.

Na jedné straně totiž začala více chybovat a na straně druhé Bouzková dokázala zpřesnit hru a vytvářet na soupeřku tlak. Za stavu 3:6, 5:0 už nejspíš Koviničová neviděla žádný smysl v tom, aby v utkání pokračovala a rozhodla se kvůli zranění nohy duel skrečovat.

Pravdou ovšem je, že ji Bouzková svou hrou ke skreči svým způsobem přinutila. Koviničová nedokázala zachytit nástup české hráčky a nenašla na její změnu rytmu odpověď. Skreč tak pro ni byla nejspíš vysvobozením od zabránění drtivého obratu ze strany světové padesátky.

Bouzková tak po vyřazení v prvním kole Australian Open, kde narazila na Elinu Svitolinovou, vstoupila vítězně do Phillip Island Trophy a může se těšit na druhé kolo. V něm se střetne s vítězkou zápasu mezi Sarou Erraniovou a Lin Ču.