Prostředníček Nadalovi! Žena nadávala legendě, došla si pro ni ochranka

- Michal Hladký

Rafael Nadal vedl ve druhém kole Australian Open 6:1 a 5:4 nad Američanem Michaelem Mmohem. Vše šlo podle plánu, tedy až do té doby, než se ozvala z tribun Rod Laver Areny jedna z nepříčetných divaček. Ta nejenže Nadalovi nadávala, ale taktéž mu ukázala prostředníček. Ani to ale Španěla nerozhodilo, držitel dvaceti grandslamů zareagoval jen smíchem.

„Pohni si, ty svině s OCD (Obsedantně-kompulzivní porucha – pozn. red.)!“ zařvala jedna z „fanynek" s odkazem na rituály, kterými je Rafael Nadal známý.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Tedy ne ta od Španěla, nýbrž od rozhodčího na umpire. „Všechny jen zdržujete!“ vyřkl.

Pracovníci ochranné služby už byli na cestě. Ještě předtím, než neukázněnou divačku dostihli, se zvládla žena rozloučit s Nadalem zdviženým prostředníčkem.

Světová dvojka se dále už incidentem nezabývala. Situaci se španělský tenista od srdce zasmál a pokračoval ve svém jistém výkonu.

Ten mu nakonec vynesl vítězství 6:1, 6:4 a 6:2 nad Michaelem Mmohem. Když byl po zápase Nadal tázán, zda znal ženu v hledišti, jednoduše odpověděl: „Ne, a upřímně ani nechci!“

V dalším kole narazí vítěz Australian Open z roku 2009 na Brita Camerona Norrieho.