Karolína proti Karolíně, díl třetí. Máme k sobě blízko a na zápas se těšíme, shodují se

- Marek Bartošík

Karolína Plíšková i Karolína Muchová splnily roli favoritek ve druhém kole Australian Open. A to znamená, že si české Karolíny proti sobě už potřetí zahrají na grandslamové akci! Tenistky se od vzájemného střetnutí v osmifinále Wimbledonu 2019 spřátelily, před australskými turnaji spolu dokonce dva týdny trénovaly. O to bude jejich souboj zajímavější.

„Známe se velmi dobře, jsme dobré kamarádky. Je to skvělá hráčka, proto očekávám těžký zápas. Těším se,“ hlásila po postupu do třetího kola Australian Open Karolína Muchová.

Wimbledonská čtvrtfinalistka měla samozřejmě na mysli svou krajanku a tenisovou kamarádku Karolínu Plíškovou, s níž si velmi dobře rozumí. A nezřídka kdy s ní také trénuje.

„V Česku spolu hrajeme dost často,“ řekla Karolína Plíšková. „Aspoň bude na kurtu dobrá atmosféra. Myslím, že to může být fajn zápas.“

Spřízněná dvojice má na co navazovat. V předloňském osmifinále Wimbledonu zvítězila Muchová až 13:11 ve třetím setu. Naopak Plíšková potvrdila ve stejném roce na Australian Open roli favoritky proti tehdejší kvalifikantce Muchové.

Po dvou letech už k sobě mají světová šestka Plíšková a světová sedmadvacítka Muchová podstatně blíž jak žebříčkově, tak lidsky.

„Paradoxně potom, co mě porazila na Wimbledonu, jsme se začaly víc bavit,“ prozradila Plíšková, která svou přemožitelku brzy nato dokonce pozvala na společný trénink. „Z českých holek je mi teď asi nejblíž. Trávím s ní docela čas, vyrazily jsme spolu na oběd. Ona je pohodářka, dá se s ní pokecat o všem.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

A když se třeba tenisové kamarádky nacházejí v odlišných koutech světa, můžou spolu komunikovat prostřednictvím technologií. „Ano, napíšeme si,“ netajila Muchová. „Bavíme se o normálních věcech, cokoliv padne.“

Vypadá to, že v derby Karolín skutečně žádné kontroverze nehrozí. Jedinou kaňkou na nadcházejícím střetnutí tak zůstává fakt, že se tyto kvalitní hráčky, aspirující na závěrečné fáze grandslamů, střetnou už ve třetím kole.

„Popravdě mě to mrzí. Je zbytečné, že se takhle vystřílíme, ale tak to prostě někdy je,“ konstatovala závěrem Plíšková.

Která česká Karolína se podívá do osmifinále, se dozvíme v sobotu. Snad budeme moci zkraje víkendu sledovat velkou reklamu na český tenis...

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
Danielle Rose Collinsová (USA, 40.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) [6] 5:7, 2:6
KAROLÍNA MUCHOVÁ (27.) [25] – Mona Barthelová (GER, 212.) 6:4, 6:1