Ohromná bojovnost! Williamsová po zranění nemohla chodit, přesto zápas dohrála

- Jan Vojkůvka

Čtyřicetiletá Venus Williamsová prožila v utkání druhého kola Australian Open chvíle plné bolesti, ale také nezlomného odhodlání. Američanka si v souboji se Sarou Erraniovou podvrtla v prvním setu kotník, ale i přes obrovské problémy s chůzí, natož s běháním, se rozhodla zápas dohrát. I přes porážku 1:6, 0:6 se stala jednou z vítězek dne.

Ke zranění Williamsové došlo za stavu 1:5 v prvním setu. Američanka si v sedmém gemu nepříjemně podvrtla pravý kotník a zároveň si poranila levé koleno.

Zatímco zkušená Williamsová trpěla na kurtu, byla přivolána fyzioterapeutka, která následně při dlouhém ošetřování její kotník i koleno výrazně zatejpovala. I přes velké utrpení se však Venus rozhodla v duelu pokračovat.

„Jsem kvůli ní hodně smutná. Myslela jsem si, že to skrečuje, nemohla vůbec běhat, i chůze jí dělala problémy. Měla jsem o ni obavy,“ přiznala Erraniová, která ve zbytku duelu získala sedm her v řadě, ale z výhry ani neměla příliš radost. „Za takové vítězství nejsem moc ráda,“ přiznala.

Těžko říct, co se Williamsové honilo hlavou, když se s velkým sebezapřením dál snažila duel dohrát, kulhala a v obličeji byla patrná potlačovaná bolest. Možná si v tu chvíli říkala, že nechce vzdát jeden ze svých posledních zápasů, ne-li vůbec poslední, na Australian Open. Nebo doufala v nějaký zázrak...

Ať už byl důvod jejího setrvání v utkání jakýkoliv, zaslouží ohromný respekt. I přes krutou porážku překonala toho nejhoršího soupeře, kterým je fyzické zranění zamezující v adekvátním výkonu. Za to si vysloužila přinejmenším obdiv.